«ΟΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ που ζουν στον ...κόσμο τους και δεν έχουν σχέση με τον "βαθύ τόπο"!»

Ριχάρδος Σωμερίτης
Εκλογές ή ανασχηματισμός;
-----------------------------
Δεν αρκεί στα κανάλια το παραδοσιακό "ρεπορτάζ" ηδονοβλεψίας με ελκυστικές κοπελιές στις παραλίες έχουμε και πολιτικές αναλύσεις. Κυρίως με αδέσποτες "πληροφορίες" κύκλων είτε για πρόωρες εκλογές είτε για μεγάλο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Και το ένα και το άλλο είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του πρωθυπουργού αν και για πρόωρες εκλογές υπάρχουν κάποιες συνταγματικές διατάξεις που όλοι καταστρατήγησαν.
Υπαρχει όμως και η κοινή λογική που δεν συμβαδίζει με την προσφυγή στις κάλπες με τα γνωστά σε όλους δεδομένα: την διεξαγωγή τους με αναλογική , τη "στιγμή", την ακροδεξιά και μπέσα στη ΝΔ απειλή σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακόμα και τις δημοσκοπήσεις.

Πιο πιθανός -στα χαρτιά- φαίνεται ένας ανασχηματισμός. Δεν είναι λίγοι οι υπουργοί που δεν αποδίδουν έργο ή οδηγούν σε λάθη που "πληρώνει" και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπάρχουν όμως διαθέσιμα ικανά στελέχη για να αντικαταστήσουν όσους απομακρυνθούν; Οι παλαιοί "δοκιμασμένοι" πολιτικοί δεν πείθουν την κοινή γνώμη και οι νέοι -το ζούμε καθημερινά- κυρίως όταν είναι τεχνοκράτες ζουν σε ένα κόσμο που δεν έχει σχέση με τον "βαθύ τόπο": Τι κατάλαβε ο "ψηφιοκομανής" κ. Πιερρακάκης από τις ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ; Ή από την πλουτοπαραγωγική για τους ξένους μετόχους αλλά ληστρική για τα θύματα τους τακτική των εταιρειών τηλεπικοινωνιών;

Φυσικά τα πάντα είναι δυνατό να συμβούν. Υπάρχουν προηγούμενα...via Press24.gr https://ift.tt/2Xcsdaj
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.