ΕΟΔΥ: Παγκόσμια ημέρα για την υγιεινή των χεριών - Τι πρέπει να ξέρετε

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια ημέρα για την υγιεινή των χεριών - Τι πρέπει να ξέρετε

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών, ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει πως τηρώντας τους κανόνες υγιεινής μπορούμε όλοι να συμβάλουμε στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την κοινωνία από την εξάπλωση του νέου ιού.

Η 5η Μαΐου είναι η Παγκόσμια ημέρα για την Υγιεινή των Χεριών και, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε νοσηλευτές και μαίες και στην συμβολή τους στην ασφάλεια των ασθενών, μητέρων και παιδιών σε όλους τους χώρους παροχής υγείας.

Η αύξηση της συμμόρφωσης των επαγγελματιών υγείας στην Υγιεινή των Χεριών αποτελεί μία συνεχή πρόκληση για όλα τα συστήματα υγείας αναγνωρίζοντας το μέτρο αυτό πρόληψης ως βασικό κριτήριο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προστίθεται στηνα νακοίνωση του ΕΟΔΥ με αφορμή την Παγκοσμια ημέρα.

Εξάλλου, «η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών στο νοσοκομειακό περιβάλλον αλλά και στην κοινότητα» και «σε αυτά τα παθογόνα συμπεριλαμβάνεται και ο νέος κορονοϊός SARS-CoV 2».

Συνεπώς, «περισσότερο από ποτέ, η Υγιεινή των Χεριών αποτελεί κομμάτι στης καθημερινότητάς όχι μόνο των επαγγελματιών υγείας αλλά και των πολιτών και βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας από το νέο κορονοϊό».

Ο Ορανισμός τονίζει επίσης πως «η Υγιεινή των Χεριών είναι αποτελεσματική όταν εφαρμόζεται

την κατάλληλη στιγμή,
με τη σωστή μέθοδο
και τεχνική, ιδιαίτερα σε υγειονομικούς χώρους».
Επισημαίνεται, ακόμη, πως «κάθε φορά που την εφαρμόζουμε προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας από την μετάδοση του νέου κορονοίου και περιορίζουμε τον αριθμό των συνανθρώπων μας που θα νοσήσουν και μάλιστα κάποιοι από αυτούς πολύ σοβαρά. Σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης περιορισμού του ιού, αποτελεί την ασπίδα προστασίας για πολίτες, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς».

«Ας υιοθετήσουμε την Υγιεινή των Χεριών στην καθημερινότητά μας μεταδίδοντας το μήνυμα στα μέλη της οικογένειάς μας, σε μαθητές, γονείς και επαγγελματίες σε κάθε εργασιακό χώρο, ώστε να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια να προστατεύσουμε την κοινωνία από την εξάπλωση του νέου ιού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας για την Υγιεινή των Χεριών ο ΕΟΔΥ παραπέμπει και στις οδηγίες που έχει εκδώσει για το κοινό, τις οποίες μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγιεινή των χεριών, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Μικροβιακής Αντοχής και Λοιμώξεων του ΕΟΔΥ στα τηλ. 210-5212088 και 210-5212089.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2WxM9Ev
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη