Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάπλασης ιστορικού κέντρου Μακρακώμης


Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης ανάπλασης ιστορικού κέντρου Μακρακώμης.

Ο Δήμαρχος Μακρακώμης, μαζί με τον Περιφερειάρχη κ. Φ. Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Ηλία Κυρμανίδη, υπογράψανε τη σχετική προγραμματική σύμβαση για τη «Συνολική ανάπλαση ιστορικού κέντρου της Δ.Κ. Μακρακώμης».

Η αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Μακρακώμης με προϋπολογισμό 1.000.000,00€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση που μπορεί να αποτελέσει την βάση για την αναζωογόνηση της περιοχής.

Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς τις διαδικασίες για την αισθητική αλλά και λειτουργική αναβάθμιση της Μακρακώμης, με ανάπλαση της πλατείας των κοινόχρηστων χώρων και των πεζοδρόμιων, σε φωτισμό, πέργκολες και παγκάκια.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι, αν η Κεντρική Πλατεία της Μακρακώμης είναι η βιτρίνα της πόλης, προσβλέπουμε ως Δημοτική Αρχή, το Ιστορικό Κέντρο να γίνει το στολίδι της.
Το έργο που αποτελούσε επί σειρά ετών ζητούμενο για τους κατοίκους της Μακρακώμης, πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για παρεμβάσεις ζωτικής σημασίας για τη πόλη η κατασκευή του θα τονώσει και την τοπική οικονομία, κάτι που αποτελεί επιτακτική ανάγκη στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.

Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όπως επίσης τον συγχωριανό μας και Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας κ. Κωνσταντίνο Καραγιάννη για την συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μακρακώμης
Γεώργιος Ε. Χαντζής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη