Εκκλησία αλλιώς: Drive in λειτουργία με το αυτοκίνητο

Εκκλησία αλλιώς: Drive in λειτουργία με το αυτοκίνητο

Στην Δανία, οι πιστοί μιας εκκλησίας παρακολουθούν την λειτουργία της από τα αυτοκίνητα τους. Οι πιστοί συγκεντρώνονται έξω από το ναό με τα αυτοκίνητα τους και παρακολουθούν την λειτουργία, καθώς απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Στην Δανία, οι πιστοί μιας εκκλησίας παρακολουθούν την λειτουργία της από τα αυτοκίνητα τους. Εκκλησία Ευαγγελιστών στην Δανία και συγκεκριμένα στην Κοπεγχάγη, κάνει ένα διαφορετικό κήρυγμα. Οι πιστοί συγκεντρώνονται έξω από το ναό με τα αυτοκίνητα τους και παρακολουθούν την λειτουργία, καθώς απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό.

Όποτε θέλουν να αλληλεπιδράσουν με τον ιερέα και την λειτουργία, χτυπούν τις κόρνες τους ή κουνούν τους υαλοκαθαριστήρες τους.

Εξάλλου, η χώρα μπορεί να αίρει σταδιακά τους περιορισμούς, αλλά δεν θα επιτρέψει καμία συνάθροιση άνω των 500 ατόμων, πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. Επίσης, ο καθορισμός αυτού του ορίου ακολουθεί την απαγόρευση, στις αρχές Απριλίου που ανακοίνωσε η επικεφαλής της κυβέρνησης Μέτε Φρεντέρικσεν, οργάνωσης μαζικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το συγκεκριμένο όριο δεν σημαίνει, προς το παρόν, ότι η κυβέρνηση δεν θα παρατείνει το ισχύον διάταγμα, που ισχύει έως τις 10 Μαΐου και που απαγορεύει τη συνάθροιση περισσότερων από 10 ανθρώπων.

Δεν μπορούμε να είμαστε πιο συγκεκριμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της ασθένειας», τόνισε η επικεφαλής της δανέζικης κυβέρνησης.

Στην Ελβετία πάλι διεξάγεται εικονική λειτουργία με πιστούς:



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/3fsLyfO
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη