Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής των ΑΠΔ υπαλλήλων Δημοσίου και ΤΑΥΤΕΚΩ στον e-ΕΦΚΑ - Οι ημερομηνίες υποβολής

Νέα παράταση προθεσμίας υποβολής των ΑΠΔ υπαλλήλων Δημοσίου και ΤΑΥΤΕΚΩ στον e-ΕΦΚΑ - Οι ημερομηνίες υποβολής

Νέα παράταση των προθεσμιών υποβολής των ΑΠΔ για την υπαγωγή υπαλλήλων του Δημοσίου των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον e-ΕΦΚΑ και για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω. προβλέπει σχετικό έγγραφο του Φορέα.

Ειδικότερα οι ημερομηνίες έχουν ως εξής:

- Υποβολή της Α.Π.Δ. Δημοσίου Τομέα, μισθολογικής περιόδου 1/2020 και της Α.Π.Δ. των ασφαλιστικών εισφορών του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., μισθολογικής περιόδου 02/2020, μέχρι τη Δευτέρα 15/06/2020.

- Υποβολή της Α.Π.Δ. Δημοσίου Τομέα, μισθολογικών περιόδων 02/2020 και 03/2020 και της Α.Π.Δ. των ασφαλιστικών εισφορών του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., μισθολογικής περιόδου 03/2020 και 04/2020, μέχρι την Τετάρτη 15/07/2020, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων πρόσθετων επιβαρύνσεων.

- Υποβολή της Α.Π.Δ. Δημοσίου Τομέα, μισθολογικής περιόδου 04/2020 και της Α.Π.Δ. των ασφαλιστικών εισφορών του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω., μισθολογικής περιόδου 5/2020, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, ήτοι έως 30/06/2020.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των ως άνω Α.Π.Δ., θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Αναλυτικότερα προβλέπεται νέα Παράταση των προθεσμιών υποβολής:

α) Των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) μισθολογικών περιόδων 01/2020, 02/2020 και 03/2020, για την υπαγωγή των Υπαλλήλων- Λειτουργών του Δημοσίου, των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στον e-Ε.Φ.Κ.Α., σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4387/2016.

β) Των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), μισθολογικών περιόδων 02/2020, 03/2020 και 04/2020, για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.

Οι Δημόσιοι Φορείς και οι επιχειρήσεις, την τρέχουσα χρονική περίοδο που τα συνεχιζόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID –19 και η εξ αποστάσεως εργασία εξακολουθούν να τηρούνται ως αναγκαία μέτρα για τη μείωση του κινδύνου από τη διασπορά του και μετά την άρση του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καλούνται να ανταπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, προκειμένου να προσαρμόσουν τα συστήματα μισθοδοσίας τους στις νέες απαιτήσεις και να διευκρινίσουν κρίσιμα ασφαλιστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί κατά την εφαρμογή των ανωτέρω.

Η παράταση, αφορά μόνο στην υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.), στις οποίες περιλαμβάνονται οι τακτικοί και μετακλητοί Υπάλληλοι –Λειτουργοί του Δημοσίου καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (Α.Π.Δ.), για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στους κλάδους και τους αντίστοιχους τομείς του τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω..

Η υποβολή των Α.Π.Δ., για τους υπαλλήλους του Δημοσίου που συνδέονται με εργασιακές συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου. αορίστου ή ορισμένου χρόνου (ΙΔΑΧ) και (ΙΔΟΧ), θα πραγματοποιηθεί εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών. Σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής των ως άνω Α.Π.Δ., επιβάλλονται οι προβλεπόμενες προσαυξήσεις.


Ειδησεις https://ift.tt/3efAqSa
Νεότερη Παλαιότερη