George Floyd: Φλέγεται για δεύτερη μέρα η Μινεάπολη, νύχτα συγκρούσεων, στους δρόμους η Εθνική Φρουρά

Photo: talentrecap.com

Δεύτερη μέρα συγκρούσεων στην Μινεάπολη μετά τον θάνατο του George Floyd από αστυνομικούς. Χαοτική η κατάσταση μετά και τον θάνατο ενός διαδηλωτή κατά τις συγκρούσεις.

Σκηνές χάους στη Μινεάπολη η οποία φλέγεται για δεύτερη ημέρα, μετά τις χθεσινές συγκρούσεις και τον θάνατο ενός διαδηλωτή, στις συγκεντρώσεις για τη δολοφονία του George Floyd από αστυνομικούς.

Στους δρόμους και η εθνική φρουρά, προκειμένου να βοηθήσει την αστυνομία, μετά τις βίαιας διαδηλώσεις, τη στιγμή που το τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι δύο αστυνομικοί έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

{https://twitter.com/NickBrownee/status/1266197636945793028?s=20}

Το βίντεο με τον 46χρονο ακινητοποιημένο στο έδαφος και τον αστυνομικό να του πατάει με το γόνατο τον λαιμό έχει προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό σε όλο τον κόσμο, ενώ οι τελευταίες λέξεις του άτυχου άνδρα «δεν μπορώ να ανασάνω» ανατροφοδότησαν το κίνημα «I can't breath» που έγινε και σύνθημα στα χείλια των διαδηλωτών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία - εκείνος που του πατούσε τον λαιμό με το γόνατο κι ακόμα τρεις που ήταν παρόντες- αποπέμφθηκαν.

Η υπόθεση του Φλόιντ θύμισε εκείνη του Ερικ Γκάρνερ, το 2014, άοπλου μαύρου που πέθανε στη Νέα Υόρκη αφότου τον ακινητοποίησαν πέντε αστυνομικοί και ο ένας του έκανε κεφαλοκλείδωμα, καθώς κι εκείνος ακουγόταν να λέει «δεν μπορώ να ανασάνω».

{https://twitter.com/MrAndyNgo/status/1266220026916245505?s=20}

Οι τελευταίες λέξεις του έγιναν κραυγή για το κίνημα «Black Lives Matter» που συνέχισε να ενισχύεται από τις συνεχιζόμενες δολοφονίες αφροαμερικανών από αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές κατέκλυσαν για τρίτη ημέρα χθες τους δρόμους της Μινεάπολης φωνάζοντας «I can't breathe» κάνοντας πορεία στο κέντρο της πόλης και ζητώντας να συλληφθούν οι τέσσερις αστυνομικοί.

«Δεν ζητάμε χάρη, ζητάμε αυτό που είναι το σωστό» δήλωσε ο αιδεσιμότατος Al Sharpton, ακτιβιστής για τα πολιτικά δικαιώματα.

Η μητέρα του Έρικ Γκάρνερ δήλωσε πως η υπόθεση του Φλόιντ αναζωπύρωσε το τραύμα που έζησε κι εκείνη πριν από έξι χρόνια. «Απλώς ανοίγει μια παλιά πληγή και ρίχνει αλάτι επάνω» τόνισε.
«Δώστε ας τον χρόνο να το κάνουμε αυτό σωστά και θα σας δώσουμε δικαιοσύνη» δήλωσε ο εισαγγελέας Mike Freeman, αναγνωρίζοντας πως η συμπεριφορά του αστυνομικού που ακινητοποίησε τον Φλόιντ ήταν «τρομακτική».

Σύμφωνα με το Reuters, σε βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού έχουν γίνει 18 καταγγελίες, 16 από τις οποίες έκλεισαν χωρίς να υπάρξει κάποιο πειθαρχικό μέτρο.


Ειδησεις https://ift.tt/2TON4jg
Νεότερη Παλαιότερη