Reuters: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με ομόλογα - Προς αναβολή η πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ

Reuters: Νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές με ομόλογα - Προς αναβολή η πρόωρη αποπληρωμή ΔΝΤ

Έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων από την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, μεταδίδει το Reuters. Σημειώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να αναβάλει την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ.

Το Reuters επικαλείται Ελληνες αξιωματούχους και σημειώνει ότι η χώρα θα μπορούσε να αναβάλει την πρόωρη αποπληρωμή του ΔΝΤ για να ενισχύσει τα ταμειακά αποθέματα και να καλύψει τις πρόσθετες ανάγκες χρηματοδότησης που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

«Το σχέδιο μας είναι να γίνει έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους για την συγκέντρωση περίπου 4 δισ. ευρώ», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων. «Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι», είπε ο αξιωματούχος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ελλάδα συγκέντρωσε συνολικά 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ από εκδόσεις ομολόγων 15ετούς και 7ετούς ομολόγου, φέτος. Οπως μεταδίδει το Reuters, υπό εξέταση φαίνεται να βρίσκεται η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

«Θα μπορούσαμε να αναβάλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο », δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να λέει πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε πληρωμές.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2YBBsTT
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη