Χαρδαλιάς για take away ποτά: Έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν διώξεις - Σε ποιες περιοχές - ΒΙΝΤΕΟ

Έλεγχοι σε όλη τη χώρα έγιναν χθες το βράδυ από την Ελληνική Αστυνομία, σε σχέση με τις εικόνες που παρατηρήθηκαν σε διάφορες περιοχές, όπου καταστηματάρχες πωλούσαν take away ποτά σε πολίτες, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συγχρωτισμός. Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, βεβαιώθηκαν παραβάσεις, έγιναν συλλήψεις και ασκήθηκαν οι προβλεπόμενες διώξεις σε έξι περιπτώσεις. Ανέφερε, δε, τρεις περιπτώσεις στη Λάρισα, μία στη Λαμία, μία στο κέντρο της Αθήνας και μία στην Κηφισιά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση και κάλεσε τους ιδιοκτήτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα και τις οδηγίες, λέγοντάς πως η συμπεριφορά της θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

"Η έκβαση αυτής της φάσης κρίνεται στις λεπτομέρειες και πως η διαδικασία της σταδιακής άρσης των μέτρων αποτελεί συλλογική προσπάθεια", είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και διαμήνυσε ότι "κάθε φορά που παρακάμπτουμε τις οδηγίες, τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων απομακρύνονται". Κατέστησε σαφές επίσης πως το καθημερινό μας στοίχημα είναι η ανάγκη αυστηρής τήρησης όλων των κανόνων ατομικής προστασίας και υγιεινής.

Σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στην Αγία Παρασκευή, είπε πως δεν παραπέμπουν σε εικόνες πολιτών που έχουν ανάγκη να χαλαρώσουν και να εκτονωθούν από την ψυχολογική πίεση και κόπωση των προηγούμενων εβδομάδων, αλλά σε κάποιους δεκάδες που δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης. "Τη Δευτέρα αγνόησαν τις συστάσεις και τις παραινέσεις των αστυνομικών. Χθες Τρίτη επιδόθηκαν σε ακρότητες και πετροπόλεμο απέναντι στα στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού", είπε ο υφυπουργός. Ως εκ τούτου, ανακοίνωσε τη λήψη μέτρων τοπικού χαρακτήρα. Όπως είπε, εδώ και αρκετά λεπτά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται στον χώρο, και η πλατεία Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή θα παραμένει καθημερινά κλειστή από τις 9 το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί και μέχρι νεωτέρας.via Press24.gr https://ift.tt/2zioMXm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.