Η Ελλάδα βγαίνει και πάλι στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο

Η Ελλάδα βγαίνει και πάλι στις αγορές με νέο 10ετές ομόλογο

Θέλοντας να διατηρήσει "ζεστή" του σχέση της με τις αγορές, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους προχωρά στην έκδοση νέου ομολόγου 10ετούς διάρκειας. Συντονιστές της έκδοσης αναλαμβάνουν η BNP Paribas, η Bank of America Securities, η Deutsche Bank, η Goldman Sachs, η HSBC και η J.P. Morgan.

Η έκδοση θα προχωρήσει ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στις αγορές.

Ωστόσο, δεδομένου του "υπερόπλου" της ΕΚΤ (το μπαζούκα της επαναγοράς χρέους χωρών μελών της Ευρωζώνης) θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο το πρωί ενώ το ύψος της έκδοσης αναμένεται να φτάσει στα 2-2,5 δις. ευρώ ανάλογα με την απόδοση αλλά και το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.

Η απόδοση του 10ετούς βρισκόταν πριν από λίγο στο 1,384% κάτι που σημαίνει ότι το κόστος με το οποίο θα δανειστεί η χώρα είναι πιθανό να πέσει και κάτω από το 1,8%.

Η κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική απόφαση που λάβει η κυβέρνηση να τηρήσει κατά γράμμα το φετινό πρόγραμμα δανεισμού (σ.σ έχουν αντληθεί 4,5 δις. ευρώ από τα συνολικά 8 δις. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα) ώστε να διατηρηθούν στο ύψος τους τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας και να μην χρειαστεί σε αυτή τη φάση ούτε να πειραχθεί το σκληρό μαξιλάρι το 15,7 δις. ευρώ ούτε να γίνει προσφυγή στο δανειακό πρόγραμμα του ESM έστω και αν αυτό έχει χαμηλότερο κόστος δανεισμού.


Ειδησεις https://ift.tt/3793Pew
Νεότερη Παλαιότερη