Λαμία - Παναιτωλικός 2-0


Η Λαμία νίκησε 2-0 με τα λάτιν γκολ των Βιγιάλμπα-Μπιανκόνι τον Παναιτωλικό, ο οποίος όχι μόνο παρέμεινε στην προτελευταία θέση, αλλά είδε και τη διαφορά από τον τελευταίο Πανιώνιο να μειώνεται στους τρεις βαθμούς.


Η Λαμία υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό και τον νίκησε 2-0 χάρη στα γκολ των Λεάντρο Βιγιάλμπα και Μιγκέλ Μπιανκόνι για την πρώτη αγωνιστική των playoffs της Super League. Η ομάδα του Αγρινίου όχι μόνο παρέμεινε στην προτελευταία θέση (οδηγεί σε μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2), αλλά πλέον είδε τη διαφορά από την τελευταίο Πανιώνιο να μειώνεται στους τρεις βαθμούς καθώς οι κυανέρυθροι νίκησαν το Σάββατο το Βόλο. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΕΝΑΣ ΡΟΣΑ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ
Κακός Παναιτωλικός, τίποτε δεν άλλαξε στην ομάδα του Αγρινίου σε σχέση με την εικόνα που μας είχε αφήσει πριν από τρεις μήνες. Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Ταξίδεψε στη Λαμία κι έφυγε με άδεια τα χέρια από τη Φθιώτιδα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζε να πάρει κάτι από αυτό το ματς. Ο Παναιτωλικός καιγόταν, αλλά η Λαμία έδειξε να έχει μεγαλύτερο πάθος. Αναρχία στη δημιουργία, μπέρδεμα στα μαρκαρίσματα, τρύπες πίσω και απουσία σχεδίου μπροστά.

Ο Φάρλεϊ Ρόσα ξεχώρισε, αλλά ήταν υπερβολικά μόνος. Πάλευε για το... αδύνατο. Χωρίς τύχη όπως αποδείχθηκε. Παραμένει προτελευταίος ο Παναιτωλικός, παραμένει τελευταίος ο Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι, ωστόσο, νίκησαν το Σάββατο το Βόλο και μείωσαν στη μία νίκη (τρεις βαθμοί) τη διαφορά.

Η ομάδα του Αγρινίου έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει και την Ξάνθη, το εντός έδρας ματς της οποίας με τον Ατρόμητο αναβλήθηκε λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

2. Ο ΜΠΕΧΑΡΑΝΟ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Ο Λεονάρντο Βιγιάλμπα άνοιξε το σκορ για τη Λαμία στο 29ο λεπτό. Μπορεί ο Αργεντινός να έστειλε την μπάλα από το κέντρο της περιοχής σε κενή εστία, αλλά προηγήθηκε η εξαιρετική ενέργεια του Χρήστου Αραβίδη, ο οποίος άδειασε τον αντίπαλό του για να δώσει την ασίστ.



Βέβαια όλη η φάση ξεκίνησε από τον Ντάνι Μπεχαράνο. Ο Βολιβιανός είχε την οξυδέρκεια από πίσω αριστερά να βρει μπροστά τον Αραβίδη στην ίδια πλευρά. Το δεύτερο γκολ ήλθε στο 78ο λεπτό από τον Μιγκέλ Μπιανκόνι.

Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα δυο λεπτά μετά από την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Από ασίστ του Ντάνι Μπεχαράνο. Κι ο Αραβίδης ήταν καλός, κι ο Βιγιάλμπα, αλλά ο Μπεχάρανο ξεχώρισε. Αν και αμυντικός μέσος, ήταν εξαιρετικός στον δημιουργικό τομέα.

3. Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ
Το ματς στο ΔΑΚ Λαμίας  διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών όπως και τα υπόλοιπα με βάση το υγειονομικά πρωτόκολλο. Κάποιοι, ωστόσο, νεαροί Λαμιώτες βρήκαν τον τρόπο να δουν την αναμέτρηση από την ταράτσα οικοδομής δίπλα στο γήπεδο.

Μπορεί να μην παρατηρήθηκε για πρώτη φορά αυτό - και στο παρελθόν αρκετοί κατέφευγαν σε αυτή τη λύση, ακόμη κι όταν δεν ήταν κεκλεισμένων - μπορεί να έδωσαν λίγο... τόνο με συνθήματά τους, αλλά αποστάσεις (απαραίτητες σε μια νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται λόγω κορονοϊού) δεν τηρήθηκαν όπως φαίνεται κι από το video, αλλά και τις σχετικές φωτογραφίες

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Κάχριμαν, Σκόνδρας, Βύντρα, Αντέτζο, Βάντερσον, Νιάς (76' Δημούτσος), Μπεχαράνο (87' Πλιάτσικας), Βασιλόγιαννης (76' Βασιλόγιαννης), Βιγιάλμπα (55' Μπουλούλης), Ρόμανιτς, Αραβίδης (55' Καραμάνος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος):  Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Μαλής, Σιέστεντ (46' Λιάβας), Κέβιν (71' Λουσέρο), Ντίας, Τσιγγάρας (72' Αριγίμπι), Μουνιέ (72' Μπάιροβιτς), Άλβαρες, Φάρλεϊ Ρόσα, Ντάουντα (83' Ντουάρτε).

Σκόρερ: 29' Βιγιάλμπα, 78' Μπιανκόνι

Κίτρινες: 57' Σκόνδρας, 56' Μπουλούλης - 23' Ντάουντα, 74' Μαλής

Διαιτητής: Γιώργος Βρέσκας  Καραντώνης, VAR: Φωτιάς, Τριανταφύλλου)

Βοηθοί: Ανδρέας Φωτόπουλος, Μιχάλης Παπαδάκης,

4ος: Δημήτρης Καραντώνης

Διαιτητής VAR: Βασίλης Φωτιάς

Διαιτητής AVAR: Τάκης Τριανταφύλλου

www.sport24.gr
Νεότερη Παλαιότερη