«Βόμβα» για την Αγία Σοφία: Δικαστήριο θα κρίνει στις 2 Ιουλίου αν θα μετατραπεί σε τζαμί

«Βόμβα» για την Αγία Σοφία: Δικαστήριο θα κρίνει στις 2 Ιουλίου αν θα μετατραπεί σε τζαμί

Δικαστική απόφαση θα ληφθεί στην Τουρκία, στις 2 Ιουλίου, που θα κρίνει αν η Αγία Σοφία θα μετατραπεί σε τζαμί, σύμφωνα με τη Yeni Safak.

Νέα απόφαση για το μέλλον της Αγίας Σοφίας και αν θα παραμείνει μουσείο ή θα μετατραπεί σε τζαμί αναμένεται να ληφθεί στις 2 Ιουλίου από το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα «Yeni Şafak» στο πρωτοσέλιδό της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο σύλλογος «Στήριξης Αρχαίων Μνημείων και Περιβάλλοντος» κατέθεσε αίτημα προκειμένου να εξεταστεί αν είναι αυθεντική ή πλαστή η υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ στο διάταγμα του 1934 για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο.

Για το αίτημα αναμένεται να αποφανθεί το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου και όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εάν η προσφυγή γίνει δεκτή τότε θα ξεκινήσει η προσπάθεια μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζάμι καθώς ακυρώνει το διάταγμα μετατροπής της σε μουσείο.

Το δημοσίευμα περιγράφει αναλυτικά κι άλλες προσφυγές που έχει καταθέσει στο παρελθόν ο συγκεκριμένος σύλλογος με στόχο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, επικαλούμενος, κάθε φορά, διαφορετικά ζητήματα. Ωστόσο, όλες οι πρόσφυγες είχαν απορριφθεί από το δικαστήριο.


Ειδησεις https://ift.tt/3cH9Tfw
Νεότερη Παλαιότερη