Πανελλήνιες 2020: Οι απαντήσεις στα αρχαία σε προσομοίωση

photo: Eurokinissi

Μία ανάσα απέχουν οι πανελλήνιες 2020 και οι μαθητές μετρούν αντίστροφα, κάνοντας τα τελευταία επαναληπτικά τεστ και προσδοκώντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε τις απαντήσεις στο διαγώνισμα των αρχαίων

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020, λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα, μπορούν να εξασκηθούν σε μία σειρά μαθημάτων που προσφέρει η συνεργασία του Dikaiologitika News με τα φροντιστήρια Μεθοδικό. Σήμερα οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν έχουν την δυνατότητα να δουν πως τα πήγαν στις εξετάσεις σε προσομοίωση στο μάθημα των Αρχαίων.

Οι Πανελλήνιες 2020 σε προσομοίωση θα συνεχιστούν με όλα τα κοινά και όχι μόνο μαθήματα των υποψηφίων. Όλα τα διαγωνίσματα και τις απαντήσεις για τα μαθήματα που ήδη έχουμε αναρτήσει σε συνεργασία με το Μεθοδικό θα τα δείτε εδω Πανελλήνιες 2020 σε προσομοίωση.

Οι απαντήσεις στο διαγώνισμα και τα θέματα των αρχαίων που ετοίμασαν για τους υποψηφίους οι καθηγητές του Μεθοδικό

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τΤα εξεταστικά κέντρα (Ε.Κ.) θα είναι κοινά για τις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα και των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα. Εξυπακούεται ότι όσοι υποψήφιοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στο ίδιο Λύκειο, θα εξεταστούν και στο ίδιο Ε.Κ., στο οποίο αντιστοιχεί το συγκεκριμένο Λύκειο, ανεξάρτητα από το αν οι υποψήφιοι είναι Παλαιό-Νέο σύστημα ή Ημερήσιο-Εσπερινό Λύκειο.  Οι υποψήφιοι του Νέου και του Παλαιού συστήματος εξετάζονται σε κοινά Ε.Κ., σε κοινή ώρα εξέτασης, αλλά σε ξεχωριστή αίθουσα, αν είναι δυνατόν. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτός ο χωρισμός σε διαφορετική αίθουσα, λόγω μικρού αριθμού υποψηφίων, οι υποψήφιοι του Παλαιού συστήματος θα πρέπει με μεγάλη προσοχή να διαχωριστούν από τους υποψηφίους του Νέου συστήματος, και οι Ημερήσιοι να διαχωριστούν από τους Εσπερινούς, όπως και πέρυσι. Οι υποψήφιοι των ημερήσιων ή εσπερινών ΓΕΛ θα εξεταστούν στα ημερήσια ΓΕΛ όπως έχει οριστεί με την σχετική απόφαση κατανομής του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης, η οποία κοινοποιείται στο Διευθυντή του ΓΕΛ που έχει οριστεί ως Ε.Κ. Οι υποψήφιοι εσπερινών ΓΕΛ εξετάζονται στα ανωτέρω Ε.Κ. (των ημερήσιων ΓΕΛ) σε κοινή ώρα εξέτασης αλλά σε ξεχωριστή αίθουσα, αν είναι δυνατόν. Επισημαίνεται ότι στο ίδιο Ε.Κ. μπορεί να εξετάζονται υποψήφιοι από περισσότερα του ενός εσπερινού ΓΕΛ.

Γενικά, η κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες των Ε.Κ. θα γίνει πρώτα κατά ΝΕΟ-ΠΑΛΑΙΟ σύστημα, μετά κατά Λύκειο, μετά κατά μάθημα και τέλος αλφαβητικά και όπως θα καθοριστεί σε σχετική αναλυτική εγκύκλιο που θα ακολουθήσει. Για φέτος, λόγω διπλού συστήματος εξετάσεων, τα μαθήματα κατά την εξέτασή τους θα διακρίνονται σαφώς μεταξύ ΝΕΟΥ συστήματος και ΠΑΛΑΙΟΥ συστήματος. Η παραπάνω διάκριση των μαθημάτων θα γίνεται κατά τη διατύπωση των θεμάτων και θα είναι αναγεγραμμένη πάνω στις φωτοτυπίες των υποψηφίων, για να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι και οι ΛΕΕ.

Επιπλέον προσοχή πρέπει να δοθεί στους υποψηφίους εσπερινού ΓΕΛ με το ΝΕΟ σύστημα, καθώς αυτοί έχουν ήδη επιλέξει αν θα εξεταστούν με τα Ημερήσια ή με τα Εσπερινά ΓΕΛ. Άρα, ένας υποψήφιος εσπερινού ΓΕΛ που επέλεξε να εξεταστεί με τα εσπερινά, θα αντιμετωπιστεί όπως όλοι οι εσπερινοί, θα παρακαθίσει δίπλα στους εσπερινούς, θα πάρει θέματα εσπερινών ΓΕΛ και το γραπτό του θα πακεταριστεί με τα εσπερινά. Αντίθετα, ένας υποψήφιος εσπερινού ΓΕΛ που επέλεξε να εξεταστεί με τα ημερήσια, θα αντιμετωπιστεί σαν ημερήσιος, θα παρακαθίσει δίπλα στους ημερήσιους, θα πάρει θέματα ημερήσιων ΓΕΛ και το γραπτό του θα πακεταριστεί με τα ημερήσια.
Ευχόμαστε Επιτυχία!

Ο Ιάσονας Μαρκάκης
meng/ntua-mba/aueb
Διευθυντής Σπουδών ΜΕΘΟΔΙΚΟΥ
info@methodiko.net

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020
και η Ομάδα του Dikaiologitika News


Ειδησεις https://ift.tt/2XxneTg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Νεότερη Παλαιότερη