Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πιο συχνά τα δρομολόγια στο μετρό

Αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πιο συχνά τα δρομολόγια στο μετρό

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε την αύξηση του μεγίστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, τρένα, λεωφορεία).
Σύμφωνα με την ΚΥΑ που συνυπέγραψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, αυξάνεται από το 50% στο 65% ο μέγιστος αριθμός των μεταφερόμενων επιβατών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα ΚΤΕΛ.

Η απόφαση έχει ισχύ έως τις 14 Ιουνίου και αφορά τα λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, τα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, τα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, τα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ - μτερό, τρένο, τραμ -, όπως επίσης και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Εξάλλου, από το πρωί της Τρίτης 9 Ιουνίου, τα δρομολόγια στο μετρό είναι πιο συχνά. Όπως είχε προαναγγείλει η ΣΤΑΣΥ, κυρίως τις ώρες αιχμής τα δρομολόγια του Μετρό θα διέρχονται πιο συχνά από τους σταθμούς, με τη συχνότητα των δρομολογίων να μειώνεται από τα 5 στα 4,5 λεπτά.
Στην γραμμή 2 του μετρό, δρομολόγια πλέον υπάρχουν ανά 4,5 λεπτά από τις 7:00 έως τις 11:00 το πρωί και από τις 13:30 έως και τις 17:30. Στη γραμμή 3 του μετρό, δρομολόγια ανά 4,5 λεπτά θα υπάρχουν από τις 7:00 έως και τις 17:30.

Τις υπόλοιπες ώρες έως και τις 20:30 τα δρομολόγια θα είναι ανά 5 λεπτά και στις 2 γραμμές, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στις συχνότητες των δρομολογίων τόσο στη γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ) όσο και στο δίκτυο του τραμ.

Μετά τη σταδιακή αύξηση της κίνησης, έχουν εφαρμοστεί μέτρα στα δρομολόγια για τους επιβάτες, ενώ την περασμένη εβδομάδα μειώθηκαν και οι τιμές των εισιτηρίων, καθώς είναι σε ισχύ η μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Ειδησεις https://ift.tt/3cLgXaZ
Νεότερη Παλαιότερη