Βάνδαλοι επιτίθενται στον αρχαίο Ελληνικό χώρο της Απολλωνίας στην Αλβανία






Άγνωστοι βάνδαλοι στην Αλβανία προκάλεσαν «ανεπανόρθωτες» ζημιές σε ένα μνημείο στην αρχαία Απολλωνία κοντά στην πόλη Φιέρι, ανακοίνωσαν οι αλβανικές αρχές το Σάββατο.Ο διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου αναφέρθηκε ότι «η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη», καθώς οι
αρχαίες μαρμάρινες κολόνες στο νυμφαίο του χώρου κατεδαφίστηκαν και συντρίφθηκαν. Το νυμφαίο, στην αρχαία Ελλάδα, ήταν ένα μνημείο αφιερωμένο στις νύμφες, ειδικά εκείνες των πηγών.Αυτά τα μνημεία ήταν αρχικά φυσικές σπηλιές, τις οποίες η παράδοση ανατέθηκε ως κατοικίες των ντόπιων νυμφών.


 ΠΡΙΝ 
ΜΕΤΑ 

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΝΥΜΦΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ .ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ  ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΑΛΒΑΝΙΑ 

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ίλιρ Μέτα, καταδίκασε την πράξη και την χαρακτήρισε «βάρβαρη». Οι αλβανικές αρχές λένε ότι η πράξη βανδαλισμού πρέπει να είχε συμβεί κατά το κλείδωμα που προκλήθηκε από την επιδημία του κορονοϊού, αλλά ανακαλύφθηκε πρόσφατα.Η Απολλωνία, που ιδρύθηκε το 588 π.Χ. από Έλληνες αποίκους από την Κέρκυρα και την Κόρινθο, ήταν ίσως η πιο σημαντική από τις διάφορες κλασικές πόλεις γνωστές ως Απολλωνία.



     ΔΕΙΤΕ    

Απολλωνία Ποντική




Ήταν μια αυτοδιοικούμενη και ανεξάρτητη πόλη για πολλούς αιώνες έως ότου ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο Βασίλειο της Ηπείρου και αργότερα στο Βασίλειο της Μακεδονίας. Ήταν μια πολύ καλά διοικούμενη πόλη και άνθισε λόγω των πλούσιων αγροτικών προϊόντων και του ρόλου της στο εμπόριο σκλάβων.
Η Απολλωνία άκμασε και στη Ρωμαϊκή περίοδο και ήταν έδρα σε μια φημισμένη σχολή φιλοσοφίας, αλλά άρχισε να παρακμάζει τον 3ο αιώνα μ.Χ. όταν το λιμάνι της άρχισε να καταστρέφεται ως αποτέλεσμα σεισμού. Εγκαταλείφθηκε μέχρι το τέλος της Ύστερης Αρχαιότητας.


     ΔΕΙΤΕ    

Η Απολλωνία, μία Ελληνική πόλη στην Ιλλυρική

















from ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝ https://ift.tt/30OD8KP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη