Ευδοκία Ρουμελιώτη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την υιοθεσία που δεν ολοκληρώθηκε

Ευδοκία Ρουμελιώτη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την υιοθεσία που δεν ολοκληρώθηκε

Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση προχώρησε χθες η ηθοποιός Ευδοκία Ρουμελιώτη σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελεονώρα Μελέτη όπου και μίλησε για την υιοθεσία που ήθελε να πραγματοποιήσει με τον σύζυγό της και που τελικά δεν ολοκληρώθηκε.

Σημειώνεται ότι η Ευδοκία Ρουμελιώτη και ο σύζυγός της ήδη έμεναν για περισσότερο από τρία χρόνια μαζί με το παιδί το οποίο αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και προχώρησαν στη διαδικασία για υιοθεσία. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ηθοποιός «Η στιγμή που αποχωριστήκαμε αυτό το παιδί και η στιγμή που έχασα τη μητέρα μου είναι οι πιο δύσκολες στη ζωή μου».

Αναλυτικά, η Ευδοκία Ρουμελιώτη ανέφερε τα ακόλουθα: «Είναι ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο και είναι ωραίο να το ξεκαθαρίζουμε. Παίζονται αποσπάσματα και δίνονται εντυπώσεις που δεν είναι αλήθεια και μπερδεύουν τα πράγματα. Ήρθε αυτό το παιδί στη ζωή μας, και εγώ με τον άνδρα μου και την οικογενειά μας δεν ήμασταν προγραμματισμένοι στο να κάνουμε μια αναδοχή, μια υιοθεσία. Είχαμε τρία παιδιά, ήμασταν καλυμμένοι, δεν θέλαμε άλλους γιους και είχαμε πει ότι θα κάνουμε ακόμη ένα παιδάκι και μακάρι να μας έρθει κόρη.

Το παιδί αυτό βρέθηκε τελείως αναπάντεχα στον δρόμο μας, τον γνωρίσαμε σε ένα νοσοκομειακό περιβάλλον τελείως τυχαία, στην αρχή δεν γνωρίζαμε ούτε την καταγωγή του αλλά ούτε και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ήρθαμε σε επαφή με αυτό το παιδί όταν ήταν σχεδόν 2 χρονών, ήταν εγκαταλελειμμένο, ήταν εκεί από 1,5 χρονών. Δεν μπορώ να σου πω πώς δεθήκαμε με αυτό το παιδί, δεν το πήραμε και εμείς χαμπάρι γιατί δεν το είχαμε καθόλου στο πρόγραμμα. 

Μέρα με τη μηέρα δενόμασταν όλο και περισσότερο και είπαμε ότι θελουμε να το κάνουμε οικογένειά μας, ό,τι πρόβλημα κι αν έχει.

Κάναμε τα χαρτιά της αναδοχής, η αναδοχή εγκρίθηκε μετά από αρκετά χρόνια, το πήραμε το παιδί στο σπίτι και μετά υποτίθεται θα προχωρούσαμε. Όλο αυτό δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε. Άκουσα πολλά αρνητικά σχόλια που με πλήγωσαν και αναγκάστηκα να το πω γιατί ήμουν σχεδόν καθημερινά με τον άνδρα μου σε συναντήσεις με κοινωνικούς λειτουργούς και κάθε μέρα μέσα σε ένα νοσοκομείο. Ήταν γελοίο να το κρατάμε μυστικό και οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσε να μαθευτεί. 

Και δεν ήθελα σε καμία περίπτωση μετά από 3,5 χρόνια που είχαμε αυτό το παιδί, να πουν ότι η Ρουμελιώτη δεν το έχει πει γιατί έχει μια προνομιακή θέση σε σχέση με άλλους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν. Ήμασταν άτυχοι και η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε όχι από δική μας υπαιτιότητα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω ούτε εισαγγελικές αποφάσεις, ούτε αποφάσεις κοινωνικών λειτουργών που έχουν τοποθετηθεί στις συγκεκριμένες θέσεις και κρίνουν τις τύχες αυτών των παιδιών».

Τέλος, η ηθοποιός σημείωσε «Περάσαμε ένα πένθος. Το μόνο που έχω να πω σήμερα είναι ότι θα είμαστε πάντα εδώ για αυτό παιδί αν ποτέ μας χρειαστεί».


Ειδησεις https://ift.tt/2XNkilk
Από το Blogger.