Παπαθανάσης: Να μην ανοίγουν τα μαγαζιά τους όσοι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο

Παπαθανάσης: Να μην ανοίγουν τα μαγαζιά τους όσοι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104.6, έστειλε το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την επανεκκίνηση της εστίασης και των μπαρ, καθώς η πολίτεια είναι εδώ και θα επιβάλει τους κανόνες λειτουργίας».

«Δεν μπορούμε να χαλάσουμε την πορεία της οικονομίας επειδή κάποιοι λίγοι βάζουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Δεν μας ενδιαφέρει εικόνα της Ελλάδας με συνωστισμό μέσα σε μπιτς μπαρ», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης τονίζοντας πως «όσοι αισθάνονται ότι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τον χώρο ας μην ανοίξουν».

«Η εστίαση έχει αρχίσει να επιταχύνει και δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Το μήνυμα πέρασε στα μπαρ ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν όπως πέρυσι με τον ίδιο αριθμό πελατών. Δεν αναθεωρούνται οι κανόνες και αυτό λειτουργεί στην εστίαση" μολονότι παραδέχθηκε ότι "στα μπαρ υπάρχει πρόβλημα με τον συνωστισμό».

«Όποιος έχει παράβαση θα το κλείνει την ίδια στιγμή», τόνισε κατηγορηματικά αναφερόμενος στη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε την Τετάρτη.

Όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης είπε ότι «θα λειτουργήσουν με κανόνες, δεν μπορεί να ρισκάρει κανείς επιχειρηματίας να κλείσει και να πάθει καταστροφή».

Ειδησεις https://ift.tt/3cQOiBd
Από το Blogger.