Προειδοποίηση ΠΟΥ: Εξαπλώνεται η πανδημία κορονοϊού στην Αφρική

photo: EPA

Σε νέα προειδοποίηση προχώρησε σήμερα ο ΠΟΥ πως εξαπλώνεται η πανδημία του κορονοϊού στην Αφρική.

Όπως ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού "επιταχύνεται" στην Αφρική, με την covid-19 να μεταφέρεται από τις πρωτεύουσες των κρατών, όπου πρωτοεμφανίστηκε με την άφιξη ταξιδιωτών από το εξωτερικό, σε άλλες πόλεις, αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αρχές δεν εντοπίζουν σοβαρές περιπτώσεις της νόσου ή θανάτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δέκα χώρες στην Αφρική καταγράφουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων covid-19 στην ήπειρο, εκπροσωπώντας το 75% των περίπου 200.000 μολύνσεων, δήλωσε η Μοτσχιντίσο Μοέτι περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική σε ενημέρωση από τη Γενεύη. Στη Νότια Αφρική έχει καταγραφεί το ένα τέταρτο των κρουσμάτων, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην ήπειρο ανέρχεται σε 5.000.

"Πιστεύουμε ότι δεν χάνεται μεγάλος αριθμός σοβαρών κρουσμάτων και θανάτων στην Αφρική", πρόσθεσε η ίδια. "Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην Αφρική εξακολουθεί να είναι η έλλειψη αποθεμάτων σε ιατρικά υλικά, κυρίως διαγνωστικά τεστ", επεσήμανε η Μοέτι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Ειδησεις https://ift.tt/2UAGrBo
Από το Blogger.