Πλήγμα ο κορονοϊός για τον συνεδριακό τουρισμό στην Ελλάδα

photo: pexels

Ισχυρό πλήγμα έχει δεχθεί ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο επίσημος κλαδικός φορέας Hapco (Hellenic Association of Professional Congress Organizers) κάνει λόγο για απώλειες λόγω τπυ κορονοϊού οι οποίες είναι της τάξεως του 70% στον κύκλο εργασιών των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον συνεδριακό τουρισμό.

Η πανδημία «χτύπησε» τη χρονιά που η χώρα μας σημείωνε θεαματική άνοδο. Ο συνεδριακός προορισμός σε ευρωπαϊκή, αλλά και διεθνή κατάταξη είχε αρχίσει να ανεβαίνει θεαματικά. Ομως το μεγαλύτερο ποσοστό των διεθνών συνεδρίων αναβλήθηκε για το επόμενο έτος, ενώ ένα ποσοστό περίπου 20% ακυρώθηκε τελείως, τονίζει στην ανακοίνωση του ο Hapco. Μάλιστα όπως προβλέπεται, η κατάσταση θα επανέλθει σε μία κανονικότητα μετά το 1 ° τρίμηνο του 2021, εκτός αν υπάρξει και δεύτερος γύρος εμφάνισης του covid-19 στη χώρα μας. Ο κύκλος εργασιών των συνεδρίων και εκδηλώσεων (ελληνικών και διεθνών) που έχει χαθεί εκτιμάται περίπου στα 1,7 δισ. ευρώ.

Στον κλάδο επικρατεί έντονος προβληματισμός για το γεγονός ότι παρόλο που έχει ανακοινωθεί η έναρξη της λειτουργίας των αστικών ξενοδοχείων άλλα και η δυνατότητα έναρξης των συνεδρίων από 1/7, δεν έχουν συνταχθεί πρωτόκολλα και δεν έχουν δοθεί κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τους συνεδριακούς χώρους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Ειδησεις https://ift.tt/3hi1Tou
Νεότερη Παλαιότερη