Σεντένο: Αποχωρεί από το Eurogroup και τα «γυρίζει» για την Ελλάδα

photo: Eurokinissi

Μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση πως ο Μάριο Σεντένο αποχωρεί από τη θέση του ως υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας - και κατά συνέπεια και από πρόεδρος του Eurogroup - ο ίδιος αναφέρθηκε στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε ο Σεντένο σχετικά με την Ελλάδα, τα προγράμματα κράτησαν τη χώρα μας στην Ευρωζώνη, αλλά η προσαρμογή της ήταν πολύ μακρά και θα έπρεπε να είχε δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις κοινωνικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμο.

Αυτό προκύπτει από ανεξάρτητη έκθεση αξιολόγησης, που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) που συνεδριάζει σήμερα. Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο πρόεδρος του Eurogroup ο οποίος προεδρεύει και στο Συμβούλιο Διοικητών του ESM, αναφέρθηκε στα παραπάνω συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξε ο ανεξάρτητος αξιολογητής, Χοακίν Αλμούνια, με εντολή του ESM.

«Η εμπειρία των ελληνικών προγραμμάτων έχει επηρεάσει την αναθεώρηση της συνθήκης που είναι σε εξέλιξη και θα διαμορφώσει τα μελλοντικά προγράμματα του ESM, περιλαμβανομένης της αντίδρασής μας στην κρίση της COVID-19», πρόσθεσε ο Σεντένο. Αναφερόμενος στη στήριξη που παρέχει ο ESM για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού (Pandemic Crisis Support), με τη χορήγηση δανείων σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης ύψους 2% του ΑΕΠ τους, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι με αυτό ο ESM «έδειξε ότι μπορεί να προσαρμοστεί σε διαφορετικές κρίσεις και να λειτουργήσει χωρίς πολιτικές τύπου τρόικας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ


Ειδησεις https://ift.tt/2MPuYcY
Από το Blogger.