Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Νέες απειλές Ερντογάν προς Ελλάδα: Δεν θα πάρουμε την άδειά σας για να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Νέες απειλές Ερντογάν το βρα΄δυ της Δευτέρας από το Ερντογάν προς την Αθήνα αναφορικά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις ελληνικές αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το ζήτημα, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αναμειγνύεται στην εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να πάρει την άδεια της Αθήνας και έστειλε μήνυμα πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση». «Η Ελλάδα δεν διοικεί αυτήν την γη, επομένως πρέπει να αποφεύγει τέτοιες τοποθετήσεις. Αν η Ελλάδα δεν γνωρίζει τη θέση της, η Τουρκία γνωρίζει πώς να απαντά».

«Τώρα [η Ελλάδα] άρχισε κάτι καινούριο. Λένε 'μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί'. Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Νωρίτερα, σχολιάζοντας το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, θέμα που θα εξετάσει το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας στις 2 Ιουλίου, ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, δήλωσε:

«Η Αγία Σοφία είναι τέμενος, σύμβολο της κατάκτησης από τον τουρκικό μουσουλμανικό λαό. 

Πρόκειται για αλήθεια που δεν αλλάζει και πρέπει όλοι να αντιληφθούν. Με το θέλημα του Αλλάχ, το κάλεσμα για προσευχή (σ.σ. εζάν) θα ακουστεί από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας κι όχι ο ήχος της καμπάνας».


Ειδησεις https://ift.tt/30znBib
Νεότερη Παλαιότερη