Ευθύμιος Καραΐσκος: Τα μεγάλα έργα εκτός από την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, πρέπει να εναρμονίζονται με την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος


Τα μεγάλα έργα εκτός από την εξυπηρέτηση των δημοτών μας, πρέπει να εναρμονίζονται με την προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος. Άλλωστε ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του περιβάλλοντος, το οποίο μας έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Σήμερα επισκεφθήκαμε ένα τέτοιο μεγάλο έργο, αυτό της νέας μονάδας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Φραντζή, σε οικόπεδο της ΔΕΥΑΛ καθώς και στην κατασκευή δικτύων μεταφοράς και αντλιοστασίων αποχέτευσης ακαθάρτων του Φραντζή και του Υδρόμυλου.

Ένα έργο που θα τεθεί σε λειτουργία σε 21 μήνες από σήμερα και αρχικά θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των οικισμών Φραντζή, Υδρόμυλου και έχουμε σκοπό να το επεκτείνουμε και σε επόμενη φάση να εξυπηρετήσεικαι τους οικισμούς Γοργοποτάμου – Αλεποσπίτων και Ζακαίικων καθώς και για τον οικισμό Κωσταλεξίου.

Το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συμπληρώσει μια σημαντική φάση έργων περιβαλλοντικής προστασίας του οικοσυστήματος Σπερχειός–Μαλιακός κόλπος, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού και των δικτύων αποχέτευσης Λειανοκλαδίου, των Λουτρών Υπάτης και της Υπάτης, με δυνατότητα αποχέτευσης στο μέλλον και άλλων οικισμών όπως Μεξιατών, Κομποτάδων, Αμουρίου, Αργυροχωρίου κλπ. Η αποχέτευση Μοσχοχωρίου Κόμματος με μελλοντική δυνατότητα αποχέτευσης και του Ν. Κρίκελλου και της Ηράκλειας.





Νεότερη Παλαιότερη