Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστρια αντέγραψε αστυνομικές μεθόδους

Επίθεση με βιτριόλι: Η δράστρια αντέγραψε αστυνομικές μεθόδους

Η Αστυνομία προχωρά πολύ προσεκτικά και μεθοδικά στην έρευνα για την επίθεση με βιτριόλι εις βάρος της 34χρονης γυναίκας. Όσο περνάνε οι μέρες τόσο αποδεικνύεται πως η δράστιδα όχι απλώς είχε σχεδιάσει πολύ καλά την επίθεση στην 33χρονη, αλλά χρησιμοποίησε μεθόδους που πιθανά είχε "αντιγράψει" από αστυνομικές σειρές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open, η έρευνα της Ασφάλειας έχει προχωρήσει, έχει ολοκληρωθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και οι αστυνομικοί έχουν νέα στοιχεία στα χέρια τους, τα οποία, προς το παρόν φυσικά δεν ανακοινώνονται.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η δράστις για να καλέσει ταξί προκειμένου να την παραλάβει από το σημείο της επίθεσης.

Υπενθυμίζεται πως βρίσκονται σε επεξεργασία περίπου 10.000 τηλεφωνικές επικοινωνίες που έγιναν την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαΐου, στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας με τους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση να πιστεύουν ότι από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, σε συνδυασμό με ορισμένα άλλα, θα εντοπιστεί η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η δράστις χρησιμοποίησε την ίδια τηλεκάρτα τρεις φορές, μόνο για αυτόν τον σκοπό. Εκτός από τη μέρα που πραγματοποίησε την επίθεσή της, η "μαυροντυμένη γυναίκα" κάλεσε με αυτή την τηλεκάρτα άλλες δύο φορές, επειδή έκανε πρόβες για να ξέρει πως τελικά θα επιτεθεί.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα έκανε κάποια λάθη τα οποία η Αστυνομία θα εκμεταλλευθεί.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί έβαλαν στο μικροσκόπιο όλο αυτό το διάστημα πέντε γυναίκες, για τις οποίες υπήρχαν ενδείξεις, υπόνοιες ή εκτιμήσεις, ότι μπορεί να σχετίζονται με το έγκλημα.
Έλαβαν συνολικά 30 καταθέσεις από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της 33χρονης αλλά και από πρώην συντρόφους της. Επίσης, πραγματοποίησαν τη σκιαγράφηση του προφίλ της δράστιδος ενώ αφιέρωσαν τουλάχιστον 60 ώρες για την παρακολούθηση βίντεο που συλλέχθηκαν από την περιοχή, όπου έλαβε χώρα η φρικτή επίθεση με βιτριόλι.

Κάμερες κατέγραψαν τη δράστρια το προηγούμενο βράδυ - Δύο νέα ύποπτα πρόσωπα

Σημειώνεται ότι χτες Κυριακή οι αστυνομικοί εμφανίζονταν αισιόδοξοι ότι θα "φωτίσουν" σύντομα το πρόσωπο της μαυροφορεμένης που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η δράστις έκανε κλήση από καρτοτηλέφωνο επί της οδού Ακαδημίας, σε σημείο όπου υπάρχουν κάμερες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φορούσε μάσκα. Το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγουμένη της επίθεσης, το βράδυ.

Το πρωινό της επίθεσης, η γυναίκα με το βιτριόλι πήρε το λεωφορείο της γραμμής από την Ακαδημίας και κατέβηκε στη στάση Ολυμπιακή στη λεωφόρο Συγγρού. Από εκεί πήγε πεζή στη λεωφόρο Θησέως και κρύφτηκε στις υπόγειες σκάλες του διαμερίσματος δίπλα από το ασανσέρ όπου τελικά πραγματοποίησε την επίθεση. Η δράστις έχει επιτεθεί στην 34χρονη και πάνω στον πανικό που επικρατεί στο σημείο χάνεται σαν σκιά και προσπαθεί να απομακρυνθεί.


Ειδησεις https://ift.tt/30nhEV7
Νεότερη Παλαιότερη