Λαμία: Συμβολική κατάληψη της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ


Σε τρίωρη συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν σήμερα το πρωί εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με βασικό αίτημα να μην κλείσει η βιομηχανία και τα μεταλλεία.

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στις 7.00 το πρωί έξω από το κτήριό της στη Λαμία, κατέλαβαν τις εισόδους και δεν επέτρεπαν στους υπαλλήλους να περάσουν στο εσωτερικό. Ζητούσαν, μάλιστα, συνάντηση με τον περιφερειάρχη, Φάνη Σπανό.

Λόγω της απουσίας του περιφερειάρχη από τη Λαμία, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου, Ηλία Σανίδα, και συζήτησαν μαζί του το θέμα του εργοστασίου, του επέδωσαν τα ψηφίσματα και αποχώρησαν κατά τις 10.00 το πρωί.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι το εργοστάσιο πηγαίνει ολοταχώς για κλείσιμο, μέσω της μείωσης της παραγωγής και της απαξίωσης των παραγωγικών μονάδων. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι στις 13 του μήνα οργανώνουν δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας και ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Ιουνίου, στη Λάρυμνα, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, θα βρεθεί και θα μιλήσει ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

www.naftemporiki.gr
Από το Blogger.