Το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ - Google για 3.000 ανέργους για κατάρτιση και 5.000 για εργασία

Το νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ - Google για 3.000 ανέργους για κατάρτιση και 5.000 για εργασία

Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης από την Google στις ψηφιακές δεξιότητες για 3.000 ανέργους απασχόλησε την θεματική ενότητα "Μαζί ενάντια στην ανεργία" στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης και η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου.

Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι 3.000 άνεργοι θα επιμορφωθούν από την Google και στην συνέχεια 5.000 άνεργοι θα επιδοτηθούν για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις. Ο κ. Τσακίρης τόνισε ότι θα δοθούν 16 εκατ. ευρώ για να επιδοτηθούν οι θέσεις των 5.000 ανέργων που θα προσληφθούν σε επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το 31% του εργατικού δυναμικού δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες την ώρα που το ποσοστό αυτό στην ΕΕ φτάνει στο 17%. Όπως είπε ο κ. Πρωτοψάλτης θα βγει δημόσια πρόσκληση όπου θα κληθούν οι άνεργοι νέοι να υποβάλλουν αιτήσεις για να καταρτιστούν και στην συνέχεια να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία για 6 μήνες.

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι ο βασικός στόχος και στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιείται η Ψηφιακή Συμμαχία για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων ώστε όλοι οι πολίτες να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες.

Η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης υπογράμμισε ότι η Google από το 2015 έχει καταρτίσει πάνω από 150.000 άτομα σημειώνοντας ότι τους δύο μήνες της καραντίνας εκπαιδεύτηκαν απο την Google 5.000 άνθρωποι του τουρισμού. Σε ότι αφορά το πρόγραμμα ανάφερε ότι οι 3.000 νέοι άνεργοι θα πάρουν πιστοποιητικό κατάρτισης στο Digital Marketing.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα τρέξει το επόμενο διάστημα και στην πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τη δωρεάν κατάρτιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ (digital marketing), μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για περίπου 3.000 ανέργους που θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ, για να βελτιώσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης "Grow with Google." Στο επόμενο διάστημα θα δοθεί η δυνατότητα σε 5.000 ανέργους να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία δουλεύοντας σε επιχειρήσεις με επιδότηση εργασίας.


Ειδησεις https://ift.tt/3dWagnC
Νεότερη Παλαιότερη