Σχέδιο για τοπικά lockdown έχει η κυβέρνηση - Η προειδοποίηση για τη Μύκονο

Σχέδιο για τοπικά lockdown έχει η κυβέρνηση - Η προειδοποίηση για τη Μύκονο

Το λουκέτο σε beach bar της Μυκόνου και οι εικόνες το Σαββατοκύριακο στο νησί των ανέμων απασχολούν την κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπό Στέλιο Πέτσα να προειδοποιεί ακόμα και για τοπικό lockdown σε νησία ή νομούς, εφόσον χρειαστεί.

Οι εικόνες συνωστισμού σε πασίγνωστο beach bar έφεραν δίμηνο λουκέτο και πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η επιβολή του λουκέτου επικρίθηκε από πολλούς, αλλά ο Στέλιος Πέτσας υπεραμύνθηκε του νόμου και παράλληλα προειδοποίησε ότι αν χρειαστεί, η πολιτεία δεν θα μείνει στο λουκέτο αλλά θα κλείσει περιοχές ολόκληρες.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την ύπαρξη σχεδίου τοπικού lockdown, εφόσον υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κορονοϊού σε δομή, σχολείο ή γεωγραφική περιοχή.

«Στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία, να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορονοϊός. Μην χαλαρώνουμε», συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση για τις επικρίσεις για το λουκέτο των δύο μηνών στο beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή. «Αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε. Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία».

Γεωργιάδης για Μύκονο: Τι να πω; Μπράβο δεν πειράζει;

Για τα όσα έγιναν στη Μύκονο και την ποινή στο γνωστό beach bar μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε, είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».

Για το άνοιγμα των καταστημάτων υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές, ανέφερε ο υπουργός. Για τις επικρίσεις πως το δίμηνο λουκέτο είναι εξοντωτικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι "α, μπράβο δεν πειράζει";».

Όπως εξήγησε, έχει γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόσο εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων, συμπλήρωσε.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σα να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ειδησεις https://ift.tt/379rtYl
Από το Blogger.