Χωρίς νίκη από το 2012 ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα!


ΑΕΚ εναντίον ΠΑΟΚ απόψε στο (άδειο) ΟΑΚΑ, στο ματς της… χρονιάς και για τους δύο, ελέω συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League, με ριζικώς αλλαγμένα δεδομένα. Διότι ο ΠΑΟΚ πήρε, ίσως ανέλπιστα, 10 βαθμούς μέσα σε τρία 24ωρα: τους 7 (πίσω) από το CAS και τους 3 με τη νίκη στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού, με γκολ του Μιχάι στο 90’. Και η ΑΕΚ, εν αναμονή ΕΠΟ κλπ, καλείται να καλύψει διαφορά 3 βαθμών που τους χωρίζει (και θα ευνοείται σε ισοβαθμία: βάσει κριτηρίων, μετρούν όλα τα φετινά τους και έχουν από 4 στα άλλα τρία). 

Η ΑΕΚ, στο ματς που κυριαρχεί απόψε στο προβλέψεις στοίχημα σήμερα, έχει μονάχα μια ήττα στα τελευταία 16 για το πρωτάθλημα και στα τελευταία 22 επίσημα, αυτή από τον Ολυμπιακό όπου κατέβηκε (με επιλογή) αποδεκατισμένη, σκοράρει αδιαλείπτως επί 18 σερί επίσημα κι έχει 10-5-1 στα τελευταία 16 στο ΟΑΚΑ. Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε βαθμολογικά με τη μεγάλη νίκη επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού, πάντως έχει πέντε ήττες στα τελευταία 18 ενώ δεν είχε… καμία στα προηγούμενα 51 (!). Εκτός Τούμπας δεν έχει ήττα σε καρέ αγώνων στα play offs (2-2-0). 

Στα της παράδοσης (χρήσιμο για στοίχημα σουπερ λιγκ), η νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα στον α’ γύρο των play offs ήταν η πρώτη μετά από έξι ματς ενάντια στον ΠΑΟΚ, σε επίσημα, στην Αθήνα έχει να τον νικήσει από το 2017-18, σεζόν που πήρε το πρωτάθλημα. Αρνούνται… να νικήσουν πάντως στα μεταξύ τους στο πρωτάθλημα: μια νίκη στα τελευταία 5 η ΑΕΚ, δύο στα τελευταία 10 ο ΠΑΟΚ!
Επιμέρους, στο ΟΑΚΑ ενάντια στην ΑΕΚ μπορεί ο ΠΑΟΚ να κέρδισε τους δύο τελικούς Κυπέλλου εκεί, ωστόσο για το πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να νικήσει την «Ενωση», από τον Ιανουάριο του 2012, τότε 2-0 με γκολ των Γεωργιάδη και Κλάους, έκτοτε 5-4-0 η ΑΕΚ. Μάλιστα αυτή η νίκη του ΠΑΟΚ είναι η μοναδική στις 21 τελευταίες επισκέψεις του με αντίπαλο την «Ενωση»! For the record, 60-34-37 συνολικά και 46-12-7 με γηπεδούχο την ΑΕΚ.

Οποιος κι αν νικήσει βέβαια (αν δεν λήξει ισόπαλο), η 2η θέση θα κριθεί την Κυριακή με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Αρης… Κανείς δεν χάνεται ή πετυχαίνει από απόψε! 

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Νεότερη Παλαιότερη