Ο Γιάννης Σαρακιώτης προσκεκλημένος ομιλητής του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου στο «Συμπόσιο της Σύμης 2020»


Προσκεκλημένος ομιλητής στο «Συμπόσιο της Σύμης 2020», που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων, ήταν ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. 

Το κεντρικό θέμα του φετινού Συμποσίου είναι: «Πανδημία: Ο Κόσμος μετά την COVID-19», ενώ μεταξύ άλλων συζητούνται επιμέρους θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας σήμερα, την οικονομία, την κοινωνική συνοχή, την οργάνωση της υγείας, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μέλλον της εργασίας, εν μέσω περιόδου πανδημίας. Στο Συμπόσιο μετέχουν μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, προσωπικότητες του χώρου της πολιτικής από όλο το φάσμα της διεθνούς κοινότητας, διεθνείς, ειδικοί επιστήμονες του χώρου της δημόσιας υγείας, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, διεθνών και ευρωπαϊκών οργανισμών.

Στην τοποθέτησή του, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, αφού ευχαρίστησε αρχικά για την πρόσκληση τους διοργανωτές, επεσήμανε την ανάγκη το πολιτικό σύστημα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών, συνδιαμορφώνοντας ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο υπό όρους υψηλού αισθήματος εθνικής ευθύνης, ενότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και στη βάση μίας προοδευτικής προσέγγισης η οποία και πρέπει να ενδυναμωθεί όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «μέσω της συστράτευσης όλων των δημιουργικών και ώριμων κοινωνικό-πολιτικών δυνάμεων, οι οποίες και πρέπει να προσφέρουν τη μοναδικότητα τους στην υπηρεσία του περιορισμού των τωρινών ασκούμενων επιθετικών πολιτικών».

Προηγουμένως, ο κ. Σαρακιώτης, περιέγραψε το υφιστάμενο κοινωνικό-πολιτικό πλαίσιο, κάνοντας λόγο πέρα από τις τωρινές διεθνείς εξελίξεις, σε δομικές παθογένειες που έχουν την αφετηρία τους στο παρελθόν και οι οποίες τον τελευταίο καιρό αναζωπυρώθηκαν, επηρεάζοντας δυσμενώς, μεταξύ άλλων την ποιότητα της δημοκρατίας, τα δικαιώματα των πολιτών, τις πολιτικές που προασπίζουν το περιβάλλον, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή. Κλείνοντας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, πραγματοποίησε ειδική μνεία στους νέους, προς τους οποίους, όπως δήλωσε το πολιτικό σύστημα και η διεθνής κοινότητα χρωστά και για αυτό πρέπει να εργαστεί στην κατεύθυνση οικοδόμησης ενός νέου, βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου το οποίο και θα εγγυάται ευρωστία και προοπτική. 


Νεότερη Παλαιότερη