-->

Στο 48,8% η πρόοδος κατασκευής του νότιου τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας (Λαμία – Ξυνιάδα) - (video)


Το νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Ε65 αφορά στο τμήμα από την ένωση με τον αυτοκινητόδρομο Α.Θ.Ε. (στο 203ο χλμ.) έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυνιάδας, (32,5ο χλμ. αυτοκινητοδρόμου Ε65).

H συνολική πρόοδος κατασκευής ξεπερνά το 48,8%, ενώ από την αρχή του έργου έως και το 19 χλμ. έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι εργασίες ασφαλτόστρωσης.

Στη δίδυμη σήραγγα Όθρυος έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η προσωρινή αντιστήριξη σε 2,5 χλμ. από το σύνολο των 3 χλμ. μήκους, ενώ προχωρώντας σε μια επιμέρους ανάλυση, οι γέφυρες και τα διάφορα τεχνικά παρουσιάζουν πρόοδο της τάξεως του 61,7%, τα ασφαλτικά οδοστρώματα 38,7% και οι χωματουργικές εργασίες 51,7%.


Η συνολική διάρκεια κατασκευής του νότιου τμήματος είναι 36 μήνες και η παράδοση σε κυκλοφορία αναμένεται στα τέλη του 2021.

Στα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά συναντάμε τα παρακάτω:

– Συνολικό μήκος: 32,5 χλμ. – 1 δίδυμη Σήραγγα συνολικού μήκους περίπου 3 χλμ. , ανά κλάδο – 15 Γέφυρες – 5 Άνω & 6 Κάτω Διαβάσεις

– 1 αμφίπλευρος Χώρος Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)

– 62 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας – 3 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Λαμίας, Καρπενησίου, Ξυνιάδας) & 2 Ημικόμβοι (Ανθήλης και Α.Θ.Ε.)

– 1 αμφίπλευρος Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Λιανοκλάδι)

– 1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων (Καρπενήσι) – 1 Κέντρο Ελέγχου & Συντήρησης (Λιανοκλάδι)

– 1 Κτήριο Τροχαίας (Λιανοκλάδι).

www.metaforespress.gr
Από το Blogger.
-->