Το μήνυμα της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη για το 57ο Ράλλυ Αιγαίου που είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» (video)


Με υγειονομικό πρωτόκολλο θα ανοίξει πανιά αυτή τη χρονιά το 57ο Ράλλυ Αιγαίου το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020». «Χαίρομαι που το Ράλλυ Αιγαίου γίνεται ιδανικός πρεσβευτής για το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», με τους ιστιοπλόους μας που, ανοίγοντας τα πανιά τους, σφραγίζουν την ιστορική συνέχεια του λαού μας στη θάλασσα. Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μία από τις σπουδαιότερες ναυμαχίες της παγκόσμιας ιστορίας, μας κληροδότησε ιδέες και αξίες που μας δείχνουν τον μόνο δρόμο που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο», ανέφερε σε μήνυμά της η πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.Το 57ο Ράλλυ Αιγαίου που ξεκινά το Σάββατο 11 Ιουλίου 2020 είναι αφιερωμένο στο Επετειακό Έτος “Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020”. Ευχαριστούμε τον ΠΟΙΑΘ, το Πολεμικό Ναυτικό, τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο Σαλαμίνας που στηρίζουν τους σκοπούς μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους ιστιοπλόους που με τα σκάφη τους θα μεταφέρουν παντού τα μηνύματα αυτής της εθνικής επετείου. Καλή επιτυχία σε όλους και ούριους ανέμους! αναφέρει σε αναρτησή της στο facebook Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά της προς τη Συνέντευξη Τύπου του 57ου Ράλλυ Αιγαίου, η κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αναφέρει:


Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, 

Αξιότιμοι Κύριοι Δήμαρχοι, 

Αγαπητοί αθλητές, 

Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, 

Κυρίες και κύριοι, 

Ως Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» χαιρετίζω με πολλή χαρά την έναρξη του 57ου Ράλλυ Αιγαίου που φέτος είναι αφιερωμένο στην ξεχωριστή αυτή επέτειο, γεγονός που φανερώνει την εθνική ευαισθησία του ΠΟΙΑΘ και των διοργανωτών.


Το Ράλλυ Αιγαίου είναι η πιο ιστορική ιστιοπλοϊκή διοργάνωση αγώνων ανοικτής θαλάσσης της χώρας μας, ένα αυθεντικά ελληνικό αθλητικό δρώμενο που ενώνει το μπλε της θάλασσάς μας, τα μελτέμια του Αιγαίου μας, τα νησιά μας, ακόμα και τα πιο ακριτικά, και τους ανθρώπους τους με τις οικουμενικές αξίες, την ευγενή άμιλλα και τα ιδεώδη του αθλητικού πνεύματος.

Πρόκειται για μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση που κάθε χρόνο συγκεντρώνει τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους, συμπεριλαμβανομένων και Ολυμπιονικών μας, ενώ αποτελεί και πόλο έλξης για πληρώματα από το εξωτερικό, τα οποία φέτος δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην χώρα μας λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία.

Όλοι εσείς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, γνωρίζετε καλά πως για να μπορέσει κανείς να ολοκληρώσει αυτόν τον αγώνα απαιτούνται γνώσεις ναυτοσύνης αλλά και ομαδικό πνεύμα.

Δύο στοιχεία που είναι ταυτισμένα με τους Έλληνες από την αρχαιότητα έως σήμερα.  Χαίρομαι λοιπόν που το Ράλλυ Αιγαίου γίνεται ιδανικός πρεσβευτής για το Επετειακό  Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020», με τους ιστιοπλόους μας που ανοίγοντας τα πανιά τους σφραγίζουν την ιστορική συνέχεια του λαού μας στην θάλασσα.

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, μια από τις σπουδαιότερες ναυμαχίες της παγκόσμιας ιστορίας, που διδάσκεται στις ναυτικές ακαδημίες ως παράδειγμα ναυτικής τέχνης και στρατηγικής, έθεσε στην πραγματικότητα τα θεμέλια του Δυτικού Πολιτισμού και του κόσμου «μας», όπως τον γνωρίζουμε σήμερα.

Μας κληροδότησε ιδέες και αξίες που μας δείχνουν τον μόνο δρόμο που μπορεί να μας οδηγήσει σ’ ένα καλύτερο αύριο.  Αξίες που πρεσβεύει και ο αθλητισμός: Η υγιής άμιλλα.  Το ευ αγωνίζεσθαι.  Η δύναμη της θέλησης.  Η υπεροχή του ίδιου του ανθρώπου μπροστά στα μεγέθη και τους εντυπωσιακούς αριθμούς.

Ξέρω πως όλοι σας αγωνίζεστε με υπερηφάνεια και πως κάθε ναυτικό μίλι που διανύετε αποτελεί και μια υπενθύμιση πως ζούμε σε έναν πραγματικά ευλογημένο τόπο.  Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω κάθε έναν σας ξεχωριστά που φέτος τιμάτε την ιστορία μας και με τα σκάφη σας ταξιδεύετε τα πανανθρώπινα μηνύματα που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, κύριο Ιωάννη Μαραγκουδάκη, που με τόση θέρμη αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020».

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Πολεμικό μας Ναυτικό, και τον Αρχηγό του Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, που σταθερά βρίσκονται στο πλευρό μας.

Ευχαριστώ τους συμμάχους μας σε αυτή την εθνική προσπάθεια: τον Δήμο Πειραιά, και τον Δήμαρχό του κύριο Γιάννη Μώραλη, και τον Δήμο Σαλαμίνας, και τον Δήμαρχο κύριο Γιώργο Παναγόπουλο, και οι δύο εκλεκτά μέλη της Τιμητικής μας Κοσμητείας.

Σας ευχαριστώ θερμά όλους! 

Εύχομαι καλή επιτυχία και ούριους ανέμους! 

Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

www.paron.gr
Από το Blogger.