ΠΛΕΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ

Γεννημένη στην Αθήνα στις 14 Μαΐου 1991.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Από το 2008 έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό με γλυπτική, ζωγραφική, φωτογραφία και βίντεο όπως στο Athens Video Art Festival με έξη συμμετοχές και δύο συμμετοχές με βίντεο στο «Digital Big Screen Festival» στη Σλοβενία. Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της με το δεύτερο βραβείο ζωγραφικής του κέντρου τεχνών «Πλάκας»(2008) και το πρώτο βραβείο φωτογραφίας στη πρώτη εικαστική έκθεση που διοργανώθηκε από τη «Νέα Ακρόπολη» στα Ιωάννινα (Φιλοσοφικός & Πολιτιστικός Οργανισμός / 2013-14).
Το 2014 παρουσίασε τη πτυχιακή της εργασία πάνω στη γλυπτική με τίτλο «veil of truth» έχοντας ως επιβλέποντα τον επίκ. καθηγητή γλυπτικής Κώστα Μπασσάνο.
Συνέχισε κάνοντας την πρακτική της άσκηση ως βοηθός γλύπτη κοντά στον Δημήτρη Παπαϊωάννου για τη παράσταση «Still Life»και ξεκίνησε να εργάζεται μαζί του, έχοντας και μια μικρή συμμετοχή στη προετοιμασία διεξαγωγής των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων για το Μπακού.
Έκτοτε εργάζεται ως γλύπτρια-σκηνογράφος-ενδυματολόγος κυρίως στο θέατρο και συνεργάζεται με θεατρικούς θιάσους που περιοδεύουν και σε φεστιβάλ του εξωτερικού, με δημιουργούς όπως τον Ευριπίδη Λασκαρίδη, Νεκτάριο Διονυσάτο, Άγγελο Μέντη, Άρια Μπουμπάκη, Ιώ Βουλγαράκη, Δημήτρη Αγαρτζίδη, Δέσποινα Αναστάσογλου, Ντίνα Σταματοπούλου, Έλενα Μαυρίδου, Αργύρη Ξάφη κ.α.

The post ΠΛΕΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2ZJFmsW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη