Πετράκης: Θα πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις ενόψει της νέας σεζόν


Για την εμπειρία του ως προπονητής ομάδας της Super League 1, αλλά και για το πως θα κινηθεί η Λαμία ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου μίλησε ο Γιώργος Πετράκης.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος ο Κρητικός τεχνικός, που έκατσε στον πάγκο της Λαμίας σε τέσσερα παιχνίδια των πλέι άουτ, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "Στερεά Νέα". Αναλυτικά όσα είπε:

Οι εξελίξεις "έτρεξαν" γρήγορα και σας έφεραν στον πάγκο της Λαμίας. Θα μας πείτε πως προέκυψε η συνεργασία; «Η συνεργασία προέκυψε από ένα τηλέφωνο του προέδρου για την εκδήλωση του ενδιαφέροντος. Αποδέχτηκα την πρόταση και έτσι προέκυψε η συνεργασία.»

Το ότι η Λαμία επέλεξε έναν νέο Έλληνα προπονητή για τον πάγκο της είναι μία απόδειξη ότι οι Ελληνικές ομάδες εμπιστεύονται Έλληνες προπονητές; «Αυτό θα φανεί στο μέλλον, μέσα στον χρόνο, ότι μπορεί να είναι ένα παράδειγμα για τη συνέχεια.»

Προλάβατε και δώσατε κάποια παιχνίδια με την ομάδα στη διαδικασία των πλέι άουτ. Ήταν αρκετό το διάστημα στο να δείτε το έμψυχο δυναμικό της ομάδας; Έχετε καταλήξει στο ποιοι πρέπει να φύγουν και τι χρειάζεται η ομάδα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο; «Σε ποσοστό 100% όχι, θα ήταν ψέματα να το πούμε. Όμως έχει γίνει μία καλή αξιολόγηση και νομίζω ότι, λαμβάνοντας υπόψη και τις παραμέτρους, θα πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις.»


Οι απόψεις σας για το τι χρειάζεται η ομάδα συμπίπτουν με αυτές του Πανουργιά Παπαϊωάννου; Έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις; «Όλες οι αποφάσεις παίρνονται για το καλό της ομάδας και με αμοιβαία συνεννόηση.»

Να περιμένουμε πολλές μεταγραφικές κινήσεις; «Μέσα απ' την αξιολόγηση που προανέφερα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα.»

Τι να περιμένουμε ότι θα παρουσιάσει η Λαμία του χρόνου στο γήπεδο; «Τα τελευταία χρόνια η Λαμία έχει μία ανοδική πορεία και σίγουρα θέλουμε να σταθεροποιήσουμε αυτή την εικόνα, καθώς και να εξελισσόμαστε κάθε μέρα. Αυτό θέλουμε να παρουσιάσουμε, μία εξέλιξη προς το καλύτερο.»

Από τη Super League 2 στην πρώτη κατηγορία. Πώς κρίνετε το επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου; «Σίγουρα το επίπεδο της Α' Εθνικής είναι πολύ υψηλότερο απ' ότι της Β'. Νομίζω όμως ότι στο αγωνιστικό κομμάτι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές. Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με καλύτερους παίκτες και οι συνθήκες της δουλειάς είναι πολύ καλύτερες. Κρίνω ότι το επίπεδο είναι αρκετά καλό και με βάση αυτό είμαι πολύ ευχαριστημένος.»

Ο Πετράκης μελετά ώστε να βελτιωθεί κι ο ίδιος ως προπονητής και με ποιο τρόπο; «Προφανώς. Κάθε μέρα εξελισσόμαστε και προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου είτε σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια είτε αν υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε κάποιο ταξίδι μέσα από συζητήσεις με συναδέλφους.»

Ποιος είναι ο στόχος ή το όραμα του Πετράκη τόσο με τη Λαμία, όσο και γενικότερα στην καριέρα του; «Φιλοδοξίες υπάρχουν, αλλά προτιμώ να πηγαίνω βήμα βήμα παραπέρα. Να βελτιώνομαι καθημερινά, αυτός είναι ο μεγαλύτερός μου στόχος. Πως θα γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα και θα μπορώ να εξελίσσομαι.»

Ποιο το μήνυμα που στέλνετε στους φιλάθλους της Λαμίας; «Έχουν δείξει διαχρονικά ότι στηρίζουν την ομάδα. Σίγουρα ο φίλαθλος κόσμος είναι ο παλμός της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια. Τον θέλουμε κοντά μας, αν τον επιτρέπουν κι οι συνθήκες, με τη νέα χρονιά. Τους καλώ να στηρίξουν αυτή τη νέα προσπάθεια γιατί θα γίνει κάτι αρκετά καλό.»

athlitiko.gr
Από το Blogger.