Γ. Σαρακιώτης προς Μ. Χρυσοχοΐδη: «Αποδεκατίζετε το Α.Τ. Λοκρών και αφήνετε χιλιάδες πολίτες απροστάτευτους»


Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδη απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφορικά με την αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών.

Ο κ. Σαρακιώτης, αφού υπενθυμίζει τις εντός του τρέχοντος έτους, καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του Υπουργείου και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σε απάντηση προηγούμενης ερώτησής του, ότι: «θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση των υφιστάμενων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους», σημειώνει ότι δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και εντελώς διαφορετική από όσα παρουσιάζει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση εναντίον επαγγελματία στο κέντρο της πόλης της Αταλάντης, η οποία και οδήγησε εν τέλει στο θάνατο του, ήταν η τραγική έκβαση της ελλιπούς αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Λοκρίδας. Ωστόσο, αντί η παραπάνω μοιραία εξέλιξη, σε συνδυασμό με την αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή, να αφυπνίσει και να προβληματίσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πρόσφατα ελήφθησαν αποφάσεις που οδηγούν στην αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, με τη μετάθεση πέντε (5) αστυνομικών από το τμήμα της Αταλάντης σε άλλες υπηρεσίες.

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας παραθέτει και την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Αταλάντης «Η Ένωσις» προς τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 29/6/2020, εντός της οποίας τονίζεται ότι αποτέλεσμα της έλλειψης αστυνόμευσης στο Δήμο Λοκρών είναι «να επικρατεί πλέον έντονος φόβος αλλά και οργή στους πολίτες και στους επισκέπτες». Παράλληλα, όπως σημειώνει, ελάχιστο καθήκον του Υπουργείου είναι να λάβει «άμεσα μέτρα που θα οδηγήσουν στην επίλυση των φαινομένων αυτών ώστε να επιστρέψει η πόλη στην κανονικότητα».
Νεότερη Παλαιότερη