Σε κλίμα συγκίνησης η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Παπα Γιάννη της Αμφίκλειας


Σε κλίμα συγκίνησης, τελέσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Ιουλίου, η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Πανέρη, του Παπα – Γιάννη της Αμφίκλειας, όπως ήταν γνωστός.

          Την Εξόδιο Ακολουθία ετέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αμφικλείας Αιδεσιμολ. Πρωτ. π. Διομήδη Παναγιωτόπουλο, σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της περιοχής, παρουσία της Δημάρχου Αμφίκλειας- Ελάτειας κ. Αθανασίας Στιβακτή.

          Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στον λόγο του σημείωσε χαρακτηριστικά:

          «Είναι πάντοτε ιδιαίτερη συγκίνηση, όταν αποχαιρετούμε έναν αδελφό μας, έναν συνάνθρωπό μας απ’ αυτό τον μάταιο κόσμο για το ταξίδι της αιωνιότητος. Είναι όμως περισσότερη η συγκίνηση, όταν αποχαιρετούμε έναν Ιερέα, έναν Κληρικό, οποιοδήποτε βαθμού, όπως σήμερα τον π. Ιωάννη. 
Έναν άνθρωπο δηλαδή, ο οποίος ευλογήθηκε από τον Θεό, να έχει το χάρισμα να προσεύχεται για όλους, να προσφέρει τον εαυτό του για να μεταδίδεται μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, η Χάρις του Θεού στους ανθρώπους. 

Σήμερα, μας δίνεται η δυνατότητα, το λιγότερο, να ανταποδώσουμε εμείς τις δικές μας προσευχές για εκείνον. Τις δικές μας προσευχές για την δική του, ταπεινή προσφορά της ύπαρξής του στην αγάπη του Θεού. 

Να προσευχηθούμε ώστε, ο Θεός όπως τον εδόξασε στο επίγειο θυσιαστήριο, έτσι να τον δοξάσει και στο Ουράνιο Θυσιαστήριο.

Εύχομαι, οι ευχές και οι ευλογίες του να συνοδεύουν πάντοτε τους ανθρώπους, τους οποίους διηκόνισε στο πέρασμα της ζωής του, να συνοδεύουν την οικογένειά του, να συνοδεύουν όλους εμάς και η δικαιοσύνη του Θεού, η οποία μένει «εις τον αιώνα» και δικαιοσύνη του Θεού είναι η αγάπη του Θεού, είναι η ευσπλαχνία και η μακροθυμία του Θεού, να τον έχει μέσα στον παράδεισο της Αγάπης Του».






















Νεότερη Παλαιότερη