Χιροσίμα… 75 χρόνια μετά τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ημέρα μνήμης σήμερα, 6 Αυγούστου 2020, καθώς συμπληρώνονται 75 χρόνια από τη ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στην Ιστορία της ανθρωπότητας. Το ρολόι έγραφε 8:15 (ώρα Ιαπωνίας) όταν η ατομική βόμβα «Little Boy» ισοπέδωνε τη Χιροσίμα.

Η βόμβα στοίχισε τη ζωή σε περίπου 140.000 ανθρώπους, ενώ το 69% των οικοδομημάτων καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τρεις ημέρες αργότερα, μια δεύτερη αμερικανική ατομική βόμβα ισοπέδωνε την ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι, προκαλώντας τον θάνατο 74.000 ανθρώπων, τόσο από την πυρηνική έκρηξη όσο και από τις συνέπειες τις ραδιενέργειας. Για την πρώτη πυρηνική επίθεση στην ιστορία της ανθρωπότητας χρησιμοποιήθηκε μια βόμβα τύπου ουρανίου-235.

Η ισχύς της έκρηξης δεν ήταν εκ των προτέρων γνωστή. Τη ρίψη πραγματοποίησε ο σμήναρχος Πολ Τίμπετς, κυβερνήτης ενός αεροσκάφους Β-29 στο οποίο είχε δώσει το προσωνύμιο «Ένολα Γκέυ» που ήταν το όνομα της μητέρας του. Επί τόπου σκοτώθηκαν περίπου 70.000 άνθρωποι, ενώ πολλοί περισσότεροι πέθαναν αργότερα ή έπαθαν σημαντικές βλάβες στην υγεία τους εξ αιτίας της ραδιενέργειας.

ΠΗΓΗ: SPUTNIK



from History-point.gr https://ift.tt/2XwrCRU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη