Σταύρος Κοτσιρέας: Η φωνή της σιωπής

ργα από την τριακονταετή πορεία του Σταύρου Κοτσιρέα παρουσιάζει η Chili Art Gallery παρουσιάζει. Η έκθεση με τίτλο «Μια Έκθεση – Τρεις Ενότητες» διαρκεί από την 1 ως τις 12 Σεπτεμβρίου.
Είναι η πρώτη μεγάλη έκθεση του Κοτσιρέα στην Ελλάδα εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, αφού είναι μόνιμος κάτοικος Αγγλίας και δραστηριοποιείται κυρίως εκτός των ελληνικών συνόρων. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι χαρακτηριστικές τοπιογραφίες που τον καθιέρωσαν στο συλλεκτικό κοινό, δίπτυχα έργα από τη σειρά Σιωπηλή Φύση που επαινέθηκε ιδιαίτερα στο εξωτερικό, μαζί με ορισμένα από τα γλυπτά που απαρτίζουν τη μεγάλη πολυμεσική εγκατάσταση με τίτλο Μεταμορφώσεις, η οποία αποτελεί μια μετεξέλιξη της προηγούμενης σειράς του.
Η εγκατάσταση αυτή θα παρουσιαστεί επίσημα στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο την ερχόμενη Άνοιξη και η έκθεση στην Chili Art Gallery αποτελεί τον προπομπό της ανοιξιάτικης έκθεσης.
Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, η ιστορικός τέχνης Αναστασία Μανιουδάκη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: «Στην εποχή του ηχητικού παροξυσμού, όπου η αυτοπραγμάτωση του σύγχρονου ανθρώπου επιτυγχάνεται μέσω της δυνατότερης φωνής, η αισθητική και πνευματική μας ισορροπία επιβάλλει την επαφή με την ευεργετική σιωπή. Ποιος είπε, όμως, ότι η σιωπή δεν έχει τη δική της φωνή;
Στα έργα του Σταύρου Κοτσιρέα η φωνή της σιωπής αποκαλύπτεται σε τρεις ενότητες: στην πρώτη, τις τοπιογραφίες του, μέσα από την απουσία της ανθρώπινης παρουσίας, ενώ στη δεύτερη, μέσα από τη διανοητική διαδικασία της έμπνευσης, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στο φως με τις Σιωπηλές φύσεις του. Επιπλέον, στην τρίτη, πιο πρόσφατη ενότητα, ο καλλιτέχνης σχολιάζει το κοινωνικό γίγνεσθαι.»

Event Information

Chili Art Gallery
, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 18.00 – 23.00
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 12 Σεπτεμβρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10.30-18.00 Σάββατο: 11.00 – 15.00  Πληροφορίες: Τηλ.: 210 7292564  www.chiliart.grinfo@chiliart.gr , marychiliart@gmail.com

The post Σταύρος Κοτσιρέας: Η φωνή της σιωπής appeared first on Art22.from Art22 https://ift.tt/3gKbEdy
via IFTTT
Από το Blogger.