Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας: Καταγγέλλει τις ενέργειες του ειδικού διαχειριστή της ΛΑΡΚΟ και δηλώνει πως ο αγώνας συνεχίζεται


«Οι μονομερείς ενέργειες από την ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ είναι πέρα και έξω από τα πλαίσια και το περιεχόμενο του νόμου και έχουν άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην ασφαλή εργασία, στην κατάσταση των εγκαταστάσεων της, στην οικογενειακή, οικονομική κατάσταση των εργαζομένων και συνολικά στα δικαιώματα τους» τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.

Το Συνδικάτο σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι από όλη τη χώρα έχουν καταδικάσει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης που ως συνέχεια των προηγούμενων έβαλε τη ΛΑΡΚΟ σε "αχαρτογράφητα νερά". Έχουν καταδικάσει τον ορατό κίνδυνο να κλείσει η ΛΑΡΚΟ και η χώρα μας να μείνει "ορφανή" χάνοντας ακόμη μία στρατηγικής σημασίας επιχείρηση, μοναδική σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μία επιχείρηση που έχει προσφέρει και μπορεί να συνεχίσει να προσφέρει δισεκατομμύρια στην ελληνική οικονομία και ανεξάντλητες αναπτυξιακές δυνατότητες. Έχουν καταδικάσει τον ορατό κίνδυνο να χαθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, να μαραζώσουν ολόκληρες περιοχές, να πληγεί ανεπανόρθωτα η οικονομία ολόκληρων νομών».

Τονίζει ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί με στόχο να αποσυρθεί ο νόμος έκτρωμα που εκποιεί και κλείνει επί της ουσίας τη ΛΑΡΚΟ, οδηγεί στην ανεργία, στην ανέχεια και σε εργασιακές συνθήκες "γαλέρας", εκατοντάδες εργαζόμενους. Για την πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν μέχρι και σήμερα οι κυβερνήσεις, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι».

(Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ)

www.902.gr
Νεότερη Παλαιότερη