Χρόνια αναφερόμαστε στην ανάγκη μιας μελέτης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης του Μαλιακού, για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και να αποκτήσει η θάλασσα και ο κόλπος την αίγλη και τον σεβασμό που της αξίζει


Δείτε μια «ιδανική» διαχείριση της παράκτιας ζώνης του Μαλιακού. Αυτό αφορά σε ένα μικρό τμήμα στην παραλία του Αγίου Σεραφείμ του Δήμου Καμένων Βούρλων. Η προσπάθεια να περιοριστεί το κύμα και η θάλασσα με τσιμέντα και άσφαλτο, αποδεικνύεται μάταιη προσπάθεια μέσα στο χρόνο. Η θάλασσα όταν την πληγώνεις, σε πληγώνει πολλαπλάσια∙ και δεν το ξεχνά.

Οι εικόνες αυτές είναι περίπου ίδιες σε όλο το μήκος των ακτών του Μαλιακού. Είναι ακριβώς αποτέλεσμα των ανθρώπινων παρεμβάσεων, της ανθρώπινης απληστίας, της πλεονεξίας και της ματαιοδοξίας. Και όλα αυτά για να μη θιγεί στο ελάχιστο η φερόμενη «ιδιωτική περιουσία».

Πρέπει να σταματήσουν οι δρόμοι πάνω στο κύμα. Η πρόσβαση στη θάλασσα πρέπει να γίνεται μόνο με κάθετους δρόμους. Χρόνια αναφερόμαστε στην ανάγκη μιας μελέτης για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης του Μαλιακού, για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και να αποκτήσει η θάλασσα και ο κόλπος την αίγλη και τον σεβασμό που της αξίζει. Διαφορετικά θα κάνει ο καθένας ό,τι νομίζει και κυρίως ό,τι τον συμφέρει ατομικά και για το σήμερα.
























Νεότερη Παλαιότερη