Ταξίδι στην «κλειστή πόλη» του Γιώργου Σταθόπουλου

Στη δικιά του οικουμενική και ερωτική πόλη μας καλεί ο Γιώργος Σταθόπουλος στη νέα του ατομική έκθεση. Την έκθεση με τίτλο «Κλειστή Πόλη» παρουσιάζει η  Gallery Omicron στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στο χώρο των Δεξαμενών Καθαρισμού.
Ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο οποίος ανήκει στη γενιά των σύγχρονων ζωγράφων, σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα, στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966 – 1971), έχοντας για δασκάλους εξέχουσες προσωπικότητες στον ελληνικό εικαστικό χώρο, όπως ο Γιάννης Μόραλης και ο Νίκος Νικολάου. Το έργο του, το οποίο επιζητεί τη σύζευξη του ίδιου του καλλιτέχνη με το απόκοσμο και το αληθινό, είναι ποιημένο με ευαισθησία και σκέψη και κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας.
Ο ζωγράφος αναζητεί και ανακαλύπτει σχέσεις χρωμάτων και σχεδίων, οι οποίες προκύπτουν μέσα από υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία δομημένα μέσα σε μία απλοϊκή γραφή, που μας παρασύρει στην απεραντοσύνη του ονείρου της πολύχρωμης πόλης, των καιρών, των ανθρωπίνων σωμάτων.
Η πόλη είναι πρωταγωνίστρια, είναι κλειστή και απαγορευμένη. Αλλά είναι και υπερρεαλιστικά ανοιχτή, ερωτική και πολυεπίπεδη. Τέτοιες είναι οι κατακόρυφες πολιτείες του Γιώργου Σταθόπουλου, με τη γραφή που τον διακρίνει υπογραμμίζει την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων, υμνεί των άνθρωπο και την ομορφιά και μας ταξιδεύει με αισθησιασμό στη δικιά του οικουμενική και ερωτική «Κλειστή Πόλη».

Event Information
Δεξαμενές Καθαρισμού, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Είσοδος από Πειραιώς 100
Εγκαίνια: Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 1 – 13 Σεπτεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 14.00 και 16.00 – 20.00
Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα λαμβάνονται μέτρα προστασίας για το covid-19, η χρήση μάσκας στο χώρο της έκθεσης είναι υποχρεωτική.

The post Ταξίδι στην «κλειστή πόλη» του Γιώργου Σταθόπουλου appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2EDn0TS
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη