Εγκατάλειψη βρέφους: Άλλα 10 παιδιά και 5 νεογέννητα στο Παίδων

Εγκατάλειψη βρέφους: Άλλα 10 παιδιά και 5 νεογέννητα στο Παίδων

Στο νοσοκομείο Παίδων- Αγ.Σοφία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου το μόλις 15 ημερών κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Πεδίον του 'Αρεως. Ειδικοί, μίλησαν στην ΕΡΤ κρούοντας κώδωνα κινδύνου για το αδυσώπητο φαινόμενο που συνδέεται με την κρίση και τα οικονομικά αδιέξοδα.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» είναι 10 παιδιά και 5 βρέφη, επισημαίνει ο διοικητής του Νοσοκομείων Παίδων, Μανώλης Παπασάβας.

«Τα τελευταία χρόνια συναντάμε πολύ συχνά τέτοια γεγονότα, με πολλά παιδιά να φτάνουν σε εμάς από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, αγόρια και κορίτσια που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα», προσθέτει η αναπληρώτρια διευθύντρια της Νοσηλευτικής υπηρεσίας Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Ευροσύνη Βλαχιώτη.

Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες 150 παιδιά βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά μέσω της υιοθεσίας, 95 ζουν με ανάδοχους γονείς και για 56 παιδιά και βρέφη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να βρεθούν σε νέο οικογενειακό περιβάλλον.

Για το 15 ημερών κοριτσάκι που η μητέρα, πρώτα το αγκάλιασε, μετά το θήλασε, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε ο Διευθυντής Παρκών και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής, Ευθύμιος Κομκοτός πειργράφει: «Ούτε έκλαιγε ούτε τίποτα. Κοιμόταν. Ήταν ήρεμο. Είχε μια κουβερτούλα στρωμένη κάτω από τη σκιά και κοιμόταν».

Η μητέρα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πιθανότατα να είναι μουσουλμανικής καταγωγής, ωστόσο παρά τις έρευνες δεν έχουν βρεθεί τα ίχνη της.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cxSPtQ
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη