Λαμία: Σε εντατικό ρυθμό οι προετοιμασίες της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος για την επέτειο των 200 ετών από το 1821


Προπαρασκευαστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία, υπό την Προεδρεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Συμεών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας και διαβούλευσης για την υλοποίηση και επιτυχή διεξαγωγή του ετησίου προγράμματος εορτασμού της επετείου 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, το οποίο έχει εκπονήσει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών παρουσίασε τον Διευθυντή της σχετικής επιτροπής και επικεφαλής της διοργανώσεως του όλου σχεδιασμού, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμο Νεραντζή, Ιεροκήρυκα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, Συνοδικό Γραμματέα και ανέπτυξε τους στόχους του σχετικού προγράμματος σε συνέχεια και των 14 Περιφερειακών Συνάξεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρεία του Σεβασμιωτάτου σε 14 διαφορετικά σημεία της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας. 

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη αυτής της διευρυμένης επιτροπής, να επιδιώξουν τις όσο το δυνατόν μεγαλύτερες συνεργασίες με άλλους φορείς, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, τους Δήμους, τα Σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους κάθε περιοχής, αλλά και μεμονωμένα πρόσωπα, προκειμένου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Αυτός ο ετήσιος εορτασμός που θα γίνει κάθε μήνα σε κάθε γωνιά του Νομού μας, να είναι μια γιορτή με το λαό, για το λαό».

Ο π. Άνθιμος λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την τιμητικά ανάθεση αυτής της ευθύνης, ανέπτυξε το σκεπτικό του συγκροτηθέντος σχεδίου και έθεσε τον εαυτό του στην διάθεση των αγίων πατέρων για τυχόν προσθήκες, βελτιώσεις, αλλαγές και άλλες ιδέες. 


Από το Blogger.