.: Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Μεγαλώνει η λίστα, συνεχίζονται οι καταλήψεις σε περισσότερα από 200

.

Photo: eurokinissi

Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη. Η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία σήμερα.

Περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη τη χώρα βρίσκονται υπό κατάληψη με βασικά αιτήματα την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας, τη μείωση των μαθητών ανά τάξη, αλλά και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. 

Στη λίστα διεκδικήσεων των μαθητών, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει για σήμερα συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας μαζί με εκπροσώπου γονέων, αλλά και την ΟΛΜΕ, συμπεριλάμβάνονται αιτήματα όπως η μη αγορά των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αλλά και η μη στράτευση στα 18.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας καλεί σήμερα όλους τους μαθητές να κλείσουν τα σχολεία, με βασικά θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των σχολείων, όπως η καθαριότητα και η προσπάθεια κατά της διασποράς του κορωνοϊού. 

Οι περισσότερες καταλήψεις καταγράφονται σε γυμνάσια και λύκεια της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, της Αχαΐας και της Μαγνησίας.   

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις καταλήψεις επισήμανε ότι «εξετάζονται μέτρα ώστε να μη γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις». 

Βανδαλισμοί σε σχολείο στην Χαλκίδα

Οι καταλήψεις ωστόσο συνεχίζονται σε περισσότερα από 200 σχολεία σε όλη την χώρα και μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν καταγραφεί και βανδαλισμοί, όπως στο 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας, όπου σύμφωνα με το eviathema, μαθητές το βράδυ της Πέμπτης, έσπαγαν καρέκλες και πετούσαν αντικείμενα.

Χρειάστηκε μάλιστα να επέμβει η αστυνομία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Τα σχολεία που παραμένουν κλειστά λόγω κορονοϊού

Σε 104 διαφορετικές σχολικές μονάδες θα παραμείνουν σήμερα κλειστά τμήματα ή ακόμη και ολόκληρα συγκροτήματα.

Δείτε εδώ την ανανεωμένη λίστα του υπουργείου Παιδείας με τα κλειστά σχολεία.

You received this email because you set up a subscription at Feedrabbit. This email was sent to you at kaliterilamia@gmail.com. Unsubscribe or change your subscription.
Από το Blogger.