Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020: Σήμερα η συμβολική εκδήλωση μνήμης και έμπνευσης για το μέλλον με πρωτοβουλία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 2.500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η Διεθνής Τιμητική Κοσμητεία του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» και η Πρόεδρός της κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τιμούν την εμβληματική αυτή επέτειο, μαζί με ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Η σεμνή αυτή και συμβολική εκδήλωση μνήμης και έμπνευσης για το μέλλον θα πραγματοποιηθεί σήμερα  στις 18.00 στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με τη συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου

, και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2 στις 18.00 καθώς και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα thermopylaesalamis.gr ώστε να δοθεί η δυνατότητα να την παρακολουθήσει και η διεθνής κοινότητα.

Με πρωτοβουλία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και τη συνεργασία του υπουργείου Παιδείας, καθιερώθηκε από φέτος η 29η Σεπτεμβρίου ως Σχολική Ημέρα Μνήμης και Τιμής για την ενημέρωση των μαθητών και ευρύτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε, ήδη από φέτος, τις σχολικές μονάδες της χώρας να αφιερώσουν έως δύο διδακτικές ώρες σήμερα, σε δράσεις-συζητήσεις-εκδηλώσεις για την ημέρα αυτή, στο πλαίσιο του διδακτικού ωραρίου του κάθε τμήματος, τηρώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία από τον COVID-19.

Σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, θα φωταγωγηθεί με μπλε φως το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης του Επετειακού Εορτασμού.

Θερμές ευχαριστίες στην Βουλή των Ελλήνων και τον Πρόεδρο της Βουλής, κύριο Κωνσταντίνο Τασούλα, στο Υπουργείο Παιδείας και στην Υπουργό κυρία Νίκη Κεραμέως, στον Δήμο Πειραιά, και στο Δήμαρχο κύριο Γιάννη Μώραλη, στη Δημόσια Τηλεόραση και στον Πρόεδρό της κύριο Κωνσταντίνο Ζούλα, καθώς και στην Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης-Ελλάδος και την Επικεφαλής της κυρία Πέγκυ Αντωνάκου, για την πολύτιμη στήριξή τους.

www.parapolitika.gr
Από το Blogger.