Μεγάλη συναυλία στο Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας δίνει ο Πατρινός συνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης παρουσιάζοντας το μνημειώδες μουσικό του έργο «Θερμοπύλαι – Σαλαμίς 2.500 Έτη Φωτός»


Στις «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2020» που διοργανώνει το Νομισματικό Μουσείο της Αθήνας (το τριήμερο 25-27 Σεπτεμβρίου 2020) προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει με μεγάλη συναυλία, ο Πατρινός μουσικοσυνθέτης Αλέξανδρος Χάχαλης, παρουσιάζοντας το μνημειώδες μουσικό του έργο «Θερμοπύλαι – Σαλαμίς 2.500 Έτη Φωτός».

Πιο συγκεκριμένα και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, το Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα θα παρουσιάσει δύο περιοδικές εκθέσεις: «Σαλαμίνα 2020: 2500 Χρόνια Πολιτισμού και Δημιουργίας», έναν εικαστικό διάλογο με αρχαία έργα και δημιουργίες των εικαστικών Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου και Στέλιου Γαβαλά (24/9 – 31/12) και «Θερμοπύλες 2020: Γλυπτές Δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα» (24-27/9).

Η δεύτερη έκθεση έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία τετARTημόριο.

Διαδικτυακά (στο http://www.nummus.gr/) θα προβάλει την έκθεση «Θερμοπύλες 2020. Γλυπτές δημιουργίες του Αριστομένη Κατσούλα» και on line τη μουσική εκδήλωση/παράσταση «Θερμοπύλαι – Σαλαμίς 2.500 Έτη Φωτός» με το ορχηστρικό σύνολο του διεθνούς φήμης συνθέτη Αλέξανδρου Χάχαλη και την υψίφωνο Τζένη Δριβάλα (διάρκεια 40 λεπτά).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα προβληθούν live-streaming.

Το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών στεγάζεται σήμερα στο Ιλίου Μέλαθρον, την αρχοντική κατοικία του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν, έργο του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ, στην Πανεπιστημίου 12 πλησίον της Βουκουρεστίου.

Ο Αλέξανδρος Χάχαλης είναι αδελφός του Γιώργου Χάχαλη της γνωστής Πατρινής ποτοποιίας.


alphapatras.gr
Νεότερη Παλαιότερη