Ηλίας Κυρμανίδης: Πόση τιμή για τη Φθιώτιδα να φιλοξενεί στα χώματά της ένα Ναό «Ζωντανή μνήμη» των Χαμένων Πατρίδων!!


Πόση τιμή για τη Φθιώτιδα να φιλοξενεί στα χώματά της ένα Ναό «Ζωντανή μνήμη» των Χαμένων Πατρίδων!!

Σήμερα, που διάφορες «νεόκοπες» και δήθεν εκσυγχρονιστικές απόψεις προσπαθούν να «σκοτώσουν τη μνήμη» και να διαγράψουν ιστορικότητες ταυτισμένες με το Ελληνικό Έθνος, η θυσία του Χρυσοστόμου Σμύρνης επαναφέρει μνήμες και «βροντοφωνάζει» ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξία ούτε κινούνται παράλληλα ούτε τέμνονται. Είναι ταυτόσημα!!

Κι εφέτος γιορτάσαμε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης και των συν αυτώ αναιρεθέντων αγίων 4 Αρχιερέων, Μητροπολίτου Κυδωνιών Γρηγορίου, Μητροπολίτου Ικονίου Προκοπίου, Μητροπολίτου Μοσχονησίων Αμβροσίου, του Επισκόπου Ζήλων Ευθυμίου και πάντων των ιερέων, ιερομονάχων, μοναχών και 200.000 χιλιάδων πιστών Ορθοδόξων χριστιανών, οι οποίοι εμαρτύρησαν για του Χριστού την πίστη την αγία κατά την Μικρασιατική καταστροφή.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο περίλαμπρος Ναός του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και πάντων των αγίων της Μικρασιατικής καταστροφής (1922), ο οποίος αποτελεί το δεύτερο Καθολικό της παλαιφάτου Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων, ένας ναός από τους ελαχίστους στην Ελλάδα, στον οποίο φυλάσσονται ως ατίμητος θησαυρός: άμφια, επιστήθιος σταυρός, αρχιερατικό εγκόλπιο και προσωπικά χειρόγραφα του αγίου.





Νεότερη Παλαιότερη