Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν σφραγισμένα φέρετρα 2.500 ετών με μούμιες

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν σφραγισμένα φέρετρα 2.500 ετών με μούμιες

Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο ανακάλυψαν κρύπτη με 13 σφραγισμένα φέρετρα ηλικίας σχεδόν 2.550 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της χώρας. Τα ευρήματα αυτά, βρέθηκαν σε βάθος 11 μέτρων στη Σακκάρα, σε μια τεράστια νεκρόπολη περίπου 32 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου και οι ειδικοί εικάζουν ότι τα φέρετρα είναι ασύλητα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, το υπουργείο είχε ανακοινώσει την ανακάλυψη 13 ακόμη σαρκοφάγων.

Παρά το γεγονός ότι ήταν θαμμένα για χιλιετίες, τα φέρετρα διατηρούν μερικά από τα αρχικά τους χρώματα. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επίσης μια συλλογή μικρότερων αντικειμένων στον χώρο, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου.

Οι αρχές μάλιστα εικάζουν ότι πιθανόν να υπάρχουν κι άλλα φέρετρα και αντικείμενα θαμμένα στην ίδια τοποθεσία. Η ανακάλυψη αυτή έρχεται μετά από μια σειρά άλλων σημαντικών ευρημάτων στη νεκρόπολη της Σακκάρα τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Απρίλιο, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 5 σαρκοφάγους ασβεστόλιθου και τέσσερα ξύλινα φέρετρα που περιείχαν ανθρώπινες μούμιες.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια σειρά από μικρά αντικείμενα, όπως ειδώλια που συνήθως θάβονταν σε αιγυπτιακούς τάφους για να συνοδέψουν τον αποθανόντα στη μεταθανάτια ζωή. Επίσης, στον τάφο βρέθηκε ένας μικρός ξύλινος οβελίσκος, ύψους περίπου 40 εκατοστών, που απεικονίζει τις αιγυπτιακές θεότητες Ίσις και Νέφθυς και τον θεό Ώρο.

Τον Δεκέμβριο του 2018, οι αρχαιολόγοι είχαν ανακαλύψει έναν ιδιωτικό τάφο που ανήκε σε βασιλικό ιερέα και που χρονολογείται πάνω από 4.000 χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας. Τον Νοέμβριο του 2018, οι αρχαιολόγοι είχαν επίσης ανακαλύψει ένα μαζικό νεκροταφείο για γάτες και μια συλλογή από σπάνιους μουμιοποιημένους σκαραβαίους.

ΠΗΓΗ: CNN

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3cjBGDY
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη