Στη Σπερχειάδα για τους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων οι ''Υπερφωτισμένοι''


Στη Σπερχειάδα για τους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων οι Υπερφωτισμένοι Άνω Λιοσίων

Το έργο ΜΕΤΑΣΕΙΣΜΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ή ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ (Έπαινος Πανελλήνιου Διαγωνισμού Συγγραφής της ΕΣΕ και του ΙΜΚ) που έχει γράψει και σκηνοθετεί ο Γιάννης Γαλανόπουλος και παρουσιάζεται από την Ομάδα Θεάτρου Άνω Λιοσίων «Υπερφωτισμένοι», θα παρουσιαστεί την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21:00 στους 3ους Πανελλήνιους Αγώνες Θεατρικών Εργαστηρίων του ΘΕΣΜα, στη Σπερχειάδα.

Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν επτά καταξιωμένοι καλλιτέχνες: οι ηθοποιοί Πηνελόπη Πιτσούλη, Άννα Κουρή και Νίκος Νικολάου, η τραγουδίστρια Ελπίδα, οι θεατρικοί συγγραφείς Γιάννης Θηβαίος και Γιώργος Χασάπογλου, και η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Χρύσα Δαπόντε.

Κατά τη διάρκεια των φετινών Αγώνων θα πραγματοποιηθούν τρία τιμητικά αφιερώματα.

 Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου θα γίνει αφιέρωμα στη σπουδαία ηθοποιό Αλεξάνδρα Λαδικού ενώ την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, βραδιά της τελετής λήξης και των αποτελεσμάτων, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη επίσης σπουδαία ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση των 3ων Πανελλήνιων Αγώνων έχει και φέτος ο σκηνοθέτης Κώστας Μέρρας.

Η κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Α’-Β’-Γ’ καλύτερης παράστασης, Σκηνοθεσίας, Μουσικής σύνθεσης, Μουσικής επιμέλειας, Σκηνικών, Κοστουμιών, Χορογραφίας, Κίνησης, Φωτισμού, Μακιγιάζ, Α’ ανδρικού ρόλου, Α’ γυναικείου ρόλου, Β’ ανδρικού ρόλου, Β’ γυναικείου ρόλου, Προγράμματος και Καλύτερης Αφίσας.

Η συμμετοχή της Θεατρικής Ομάδας στους Πανελλήνιους Αγώνες του Θεατρικού Εργαστηρίου Σπερχειάδας Μακρακώμης γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Φυλής.
Νεότερη Παλαιότερη