Ενίσχυση του Δήμου Χανίων με 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα

Ενίσχυση του Δήμου Χανίων με 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα

Με 4 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα ενισχύθηκε την Τρίτη ο στόλος οχημάτων του Δήμου Χανίων. Στην παραλαβή των οχημάτων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Συνεργείων του Δήμου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

 

Συγκεκριμένα, ο στόλος οχημάτων του Δήμου Χανίων ενισχύθηκε με ένα μίνι ηλεκτρικό λεωφορείο με δυνατότητα ΑμεΑ και τρία ηλεκτρικά δίκυκλα, ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκε προμήθεια και εγκατάσταση ενός σταθμού φόρτισης των οχημάτων. Η προμήθεια των οχημάτων εντάσσεται στην Πράξη με τίτλο: «Κοινές δράσεις για τη Δημιουργία Πράσινων – Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές» και ακρωνύμιο «ECOROUTS» του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020».

Αντικείμενο της πράξης «ECOROUTS» είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων που προέρχονται από τις δημόσιες μεταφορές στο φυσικό περιβάλλον και η σταδιακή αντικατάσταση οχημάτων που χρησιμοποιούνται από τους Δήμους με ηλεκτρικά οχήματα, καθώς επίσης και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης.

 

Στην πράξη, εκτός από τον Δήμο Χανίων συμμετέχουν ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Πάφου και ο Δήμος Αραδίππου.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την παραλαβή των οχημάτων δήλωσε: "Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ο Δήμος Χανίων υποδέχεται τα πρώτα 4 ηλεκτροκίνητα οχήματα σε μια έμπρακτη προσπάθεια ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας. Είναι σημαντικό να προωθούμε, όχι μόνο την ηλεκτροκίνηση, αλλά και οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία μειώνει τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα και δίνει την δυνατότητα στους πολίτες, να εξοικειωθούν γρηγορότερα και καλύτερα στις νέες τεχνολογίες. Απαραίτητη είναι και η ανάπτυξη των νέων υποδομών αλλά κυρίως η αλλαγή της αντίληψης που έχουμε σε σχέση με την ήπια κινητικότητα εντός της πόλης, που μπορεί να ενισχυθεί με την χρήση των νέων τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης. Θεωρώ ότι σήμερα έγινε μια σημαντική πρώτη αρχή, για την υιοθέτηση νέων, καινοτόμων πρακτικών και λύσεων."

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/32up0Hc
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη