Ακρωτηριασμοί αλόγων και στη Σουηδία μετά τη Γαλλία

Ακρωτηριασμοί αλόγων και στη Σουηδία μετά τη Γαλλία
Νεκρό βρέθηκε ένα άλογο στη Σουηδία, που είχε ακρωτηριαστεί και ο τραυματισμός του πιστεύεται ότι προκλήθηκε από άνθρωπο, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της χώρας, σημειώνοντας ότι είναι το πρώτο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται στη Σουηδία μετά το μυστηριώδες κύμα ακρωτηριασμών αλόγων που πλήττει τη Γαλλία.
 
Έναν μήνα νωρίτερα, στις 18 Αυγούστου, στον ίδιο τομέα κοντά στην πόλη Γιόνσοπιν, στο νότιο τμήμα της Σουηδίας, άλλο ένα άλογο είχε ακρωτηριαστεί, αλλά επέζησε, σύμφωνα με την αστυνομία.
 
Ωστόσο το άλογο που ακρωτηριάστηκε αυτή τη φορά βρέθηκε νεκρό τη Δευτέρα σε εκτροφείο αλόγων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Γιόνσοπιν και «έφερε πολλαπλά τραύματα τα οποία πιστεύουμε ότι τα προκάλεσαν άνθρωποι», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Τόμας Άγκνεβικ.
 
Σύμφωνα με τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, από το άλογο είχαν αφαιρεθεί ένα αυτί και ένα μάτι. 
Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για κακοποίηση και πρόκληση βλάβης σε ζώα, διευκρίνισε η αστυνομία.
 
Πρόκειται για τις πρώτες περιπτώσεις ακρωτηριασμών αλόγων που αναφέρονται στη Σουηδία μετά το κύμα επιθέσεων του ιδίου είδους που πλήττει τη Γαλλία.
 
Τα ζώα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο αυτού του κύματος επιθέσεων είναι ιπποειδή (άλογα, φοράδες, πόνεϊ) οποιασδήποτε ράτσας και ηλικίας. Η οικονομική τους αξία δεν φαίνεται να αποτελεί κίνητρο του δράστη ή των δραστών, καθώς θύμα έχουν πέσει και άλογα ιδιωτών κι όχι μόνον επαγγελματιών εκτροφέων.
 
Οι ακρωτηριασμοί που διαπιστώθηκαν σε ζώα που βρέθηκαν νεκρά αφορούσαν αρχικά το δεξί αυτί των αλόγων, ενώ ο τρόπος της αφαίρεσής του (βαθύ τραύμα που είχε προκληθεί με ακρίβεια) δείχνει στους ερευνητές ότι μπορεί να αποτελεί ένα είδος υπογραφής του δράστη.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3iYIjOy
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.