Βουλή: Επιστροφή στην επιστολική ψήφο -Προβλήματα στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Βουλή: Επιστροφή στην επιστολική ψήφο -Προβλήματα στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Στην μέθοδο της επιστολικής ψήφου για τις ονομαστικές ψηφοφορίες, επιστρέφει η Βουλή καθώς η προσπάθεια για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας εμφάνισε λειτουργικά προβλήματα στην εφαρμογή της, όπως αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από τη Διάσκεψη των Προέδρων μετά την χθεσινή δοκιμή που έγινε να ψηφίσουν οι βουλευτές με τη νέα τεχνολογική μέθοδο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, η χθεσινή δοκιμαστική προσπάθεια να ψηφίσουν «εικονικά» οι βουλευτές με τη νέα τεχνολογική μέθοδο της πλατφόρμας, δημιούργησε πολλές αμφιβολίες και επιφυλάξεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής εξήγησε στους δημοσιογράφους πως το ηλεκτρονικό σύστημα για ψηφοφορία εξ αποστάσεως δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και το τεστ που έγινε στην Ολομέλεια παρουσίασε πολλά προβλήματα και αμφιβολίες. Για παράδειγμα, για να ψηφίσουν 300 βουλευτές 5 άρθρα θα χρειαστούν τουλάχιστον 5 ώρες.

Επίσης, ο κ. Τασούλας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ανέφερε ότι δεν θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για την ψήφιση των συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάτι το επείγον και παράλληλα διέψευσε πως ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν εισηγητές από τη πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τασούλας όταν ρωτήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα έρθουν προς κύρωση οι Συμφωνίες για τη Βόρεια Μακεδονία, απάντησε ότι «είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι της Βουλής» και συμπλήρωσε ότι «δεν είναι ορατές».

Τέλος, ο κ. Τασούλας ανέφερε ότι αναμένεται να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή οκτώ νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων είναι η κύρωση ευρωπαϊκής οδηγίας για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η ιθαγένεια, και η συμφωνία Ελλάδος – ΗΠΑ για αμοιβαίο εφοδιασμό καυσίμων μεταξύ στρατιωτικών φορέων.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3kL3qoe
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.