Χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία της Αρκαδίας

Χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» στα σχολεία της Αρκαδίας

Με αγιασμό, διανομή μάσκας στους μαθητές και ατομικού δοχείου παγουριού ανά μαθητή των Δημοτικών σχολείων για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19 ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά στις εκπαιδευτικές μονάδες.

Στις 8.15 το πρωί χτύπησε το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά, αν και κάποια σχολεία τη διαφοροποίησαν λόγω του προγραμματισμού για την τέλεση του αγιασμού.

Οι εκπαιδευτικοί εξήγησαν στους μαθητές και συζήτησαν και συζήτησαν όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Διανεμήθηκαν τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς, και έγινε ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει δημιουργηθεί ομάδα διαχείρισης με τη σύμπραξη των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από σήμερα, μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω email.

Στο Γενικό Λύκειο Τεγέας παρευρέθηκε για την επίσημη τέλεση του αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά ο περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Οικονομόπουλος, και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γκέσουρας, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3hqr4UN
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη